Flutur: Aeroportul Suceava e în căutare de operatori, având în vedere calitatea pistei, a sistemului de balizaj și a sistemului ILS


Intră acum și în grupul de

Reprezentantii Companiei Air Bucharest si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, sustin o conferinta de presa la sediul Palatului Administrativ.

In sala de sedinte se afla si managerul Aeroportului Suceava, Ioan Mariuta.

Gheorghe Flutur:

”Salut prezenta alaturi de noi a agentiei de turism KUSADASI si a operatorului aerian Air Bucharest.

Aeroportul Suceava e în căutare de operatori, având în vedere calitatea pistei, a sistemului de balizaj și a sistemului ILS.

In 2017, CJ Suceava aloca 10 milioane lei pentru modernizarea aeroportului. Vom procura o autospeciala PSI de ultima generatie si aparatura de control si securitate.

Pe 2017, cred ca avem la momentul asta, 15.000 de pasageri deja pe aeroport. Ne mentinem la cote ridicate si pentru mine e o mare bucurie sa pot arata evolutia.

Avem 47 de zboruri deja in acest sezon de vara, cu chartere spre Grecia si Turcia. Si 33 curse saptamanale regulate.

Am avut cu operatorul de azi o discutie foarte aplicata si avem in intentie sa mai deschidem si alte curse. Au in vizor si Egipt, Spania, Dubai.

Sunt convins ca sunt foarte multi interesati sa isi faca concediile in Zakynthos, o insula foarte frumoasa din Grecia, cu 40.000 de locuitori.

Discutia mea cea mai importanta a fost sa ne gandim si la zborurile inverse cu actiuni de promovare a Sucevei. Pornim de la Grecia, o tara ortodoxa.

Discutia cu operatorii a fost si pentru extinderea pietei si la Cernauti. Maine echipa va fi la Cernauti si vom discuta cu cei de acolo.”

Ioan Mariuta, managerul Aeroportului Suceava:

”Salut venirea la Suceava a Air Bucharest. La doar un an de la deschidere, avem deja doi operatori pe destinatii de vacanta.

Ne indreptam atentia in perioada urmatoare si pentru Spania, dar si alte destinatii de vacanta. Asiguram servicii la standarde inalte de securitate.”

 Kusadasi (tour-operator):

”In 1998, am infiintat aceasta agentie de turism. Am fost un fel de deschizator de drumuri si primii care am operat chartere din tara.

Anul asta am deschis pe Suceava doua curse. Noi am vrut demult sa o facem, dar nu permitea pista. Daca reusim sa umplem avioanele, aducem 2200 de pasageri. Suntem singurii operatori care au propria companie aeriana. Am pornit de la ideea ca facem chartere, dar am ajuns sa avem si curse regulate.”


Intră acum și în grupul de