Directorul Aeroportului Suceava: Depunem eforturi să deschidem noi destinații externe. Ne îndreptăm atenția spre Spania și alte destinații


Intră acum și în grupul de

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat, luni, într-o conferință de presă prilejuită de prezentarea investițiilor ce vor fi făcute în acest an în modernizarea Aeroportului și de anunțare a două noi destinații charter de vacanță ale companiei Air Bucharest, că autoritățile sucevene continuă eforturile pentru deschiderea de noi destinații externe.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat în conferința de presă că autoritățile sucevene sunt în căutare de operatori ținând seama de modernizările care au fost făcute la aeroport.

„Și datorită solicitărilor care au apărut în ultima perioadă suntem în căutare de clienți pentru aeroport”, a spus Flutur.

El a menționat că de la începutul anului pe aeroportul sucevean au fost procesați deja  15.000 de pasageri.

Flutur a spus că pentru 2017 vor fi un număr de 47 de curse charter spre Grecia și Turcia și 33 de curse săptămânale regualate.

El a arătat că Air Bucharest care va opera curse charter spre Zakynthos și Antalya de pe aeroportul Suceava are și destinații spre Spania.

„Ne interesează și pe noi acest lucru, dar vom vorbi în perioada imediat următoare”, a spus Flutur.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că aeroportul are de acum doi operatori pe destinații de vacanță și a mulțumit Air Bucharest pentru cele două destinații.

„În viitor vom deschide și alte destinații externe. Depunem eforturi. Ne vom îndrepta atenția și spre Spania și spre alte destinații”, a spus Măriuța.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că în acest an Consiliul Județean Suceava alocă 10 milioane de lei Aeroportului Suceava, plafonul maxim permis.

„Vom procura o autospecială PSI, aparatură pentru securitate și control pasageri și bagaje, construcția remizei PSI, două scări pentru accesul pasagerilor în aeronave”, a spus Flutur care a menționat că se va moderniza și infrastructura rutieră din zona aeroportului.

Directorul Aeroportului Suceava a menționat că e nevoie de mărirea capacităților actuale ținând cont de creșterea traficului și de mărimea aeronavelor.

„Și pe linie de PSI și de securitate asigurăm servicii la standarde înalte de securitate”, a spus Măriuța.

El a menționat că având în vedere capacitatea aeronavelor trebuie să fie mărită asigurarea gradului de protecție și securitate la incedii la aeronave, dar și încă un flux de securitate. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de