Lungu: Alocarea pentru municipiul Suceava de la bugetul central, cu 22 milioane de lei mai mare decât anul trecut


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri că alocarea de la bugetul de stat pentru municipiul Suceava este în acest an mai mare cu 22 de milioane de lei decât cea de anul trecut.

El a spus că speră ca bugetul local să fie aprobat în ședința din 6 martie, iar apoi, de la mijlocul lunii martie să se  poată lucra pe acest buget.

„Au venit toate sumele pe care le aștepam de la Finanțe. Avem fonduri mai mari cu 22 de milioane de lei comparativ cu 2016”, a declarat primarul.

El a menționat că suma alocată pentru unități de învățământ și pentru echilibrare este în acest an de 116, 09 milioane de lei, față de 93,1 milioane de lei față de 2016.

Lungu a spus că în acest an se finanțează și învățământul particular,  cele trei licee particulare, respectiv Filadefia, Virgil Madgearu și Nathanel  și cele trei grădinițe particulare, Samariteanul, Sf. Ioan cel Nou și Micul Prinț.

După aprobarea bugetului local în ședința de luni urmează ca municipalitatea să poata începe procedurile pentru licitații în vederea realizării obiectivelor propuse în acest an.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de