Holzindustrie Schweighofer luptă împotriva tăierilor ilegale printr-un plan de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului


Intră acum și în grupul de

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer luptă împotriva tăierilor ilegale printr-un plan de acțiune pentru o industrie sustenabilă a lemnului.

Holzindustrie Schweighofer precizează într-un comunicat de presă că face tot posibilul pentru a împiedica tăierile ilegale din România, în ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizori care acționează în conformitate cu legislaţia din România.

 

”In lumina recentului anunț venit din zona de retail referitor la respectul față de mediu, Holzindustrie Schweighofer reiterează propria dedicare față de aprovizionarea sustenabilă și transparentă.

Holzindustrie Schweighofer a prezentat și implementează planul de acțiuni pentru activitățile sale din România. Aprovizionarea sustenabilă și transparentă este unul dintre principiile fundamentale ale Holzindustrie Schweighofer.

Combaterea tăierilor ilegale din România și angajamentul clar pentru un dialog constructiv cu organizațiile non-guvernamentale relevante și cu alte părți interesate vor rămâne principalul obiectiv al Holzindustrie Schweighofer.

Comunicarea transparentă și un sistem de control sporit sunt elemente-cheie pentru o politică strategică îmbunătățită a companiei pentru a asigura un lanț mai durabil și complet de aprovizionare”, se arată în comunicatul companiei.

Director general al Holzindustrie Schweighofer România, Dan Bănacu, a declarat: „Măsurile pe care le implementăm depășesc cerințele legale. Spre exemplu, inovăm în sfera sistemelor de urmărire prin GPS, implementând în prezent TimFlow, un sistem mult superior cerințelor legale. Acesta este doar una dintre măsurile prin care luptăm împotriva tăierilor ilegale“.

Compania a stabilit împreună cu FSC® detalierea unui plan de reasociere.


Intră acum și în grupul de