Poliția Română, mesaj pentru cei care își scot bicicletele de la ”hibernare”: Echipați bicicleta corespunzător și respectați regulile de circulație


Intră acum și în grupul de

Poliția România făcut, sâmbătă recoamndări bicicliștilor în condițiile în care vremea frumoasă aduce în trafic iubitorii mișcării pe două roți, care au început să își scoată bicicletele de la „hibernare”.

Astfel, Poliția Română recomandă bicicliștilor să se echipeze corespunzător și să respecte regulile de circulație.

Poliția Română menționează că pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, vârsta minimă e de 14 ani, iar biciclistul trebuie să cunoască regulile de circulaţie și să fie echipat corespunzător.

„Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!”, avertizează polițiștii.

Totodată, bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevazute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

Mai mult, bicicleta trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

„Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic. Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta! Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă. Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul. Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice.Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața. Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers”, sunt câteva dintre recomandările Poliției Române.

Sursa citată precizează că un adult poate transporta copilul în vârstă de până la 7 ani pe bicicletă numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

 

 


Intră acum și în grupul de