(FOTO) Peste 12 hectare de teren afectat de incendii de vegetație în opt localități sucevene. Cea mai complexă intervenție a fost la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au intervenit, sâmbătă,  pentru stingerea a opt incendii care au izbucnit în urma focurilor deschise pentru igienizarea terenurilor şi pentru curăţenia de primăvară, incendii care au afectat peste 12 hectare de  teren în localităţile Câmpulung Moldovenesc (50.000 mp), Vadu Moldovei (45.000 mp), Vicovu de Sus (10.000 mp), Rădăuţi (5.000 mp), Buneşti (5.000 mp), Mănăstirea Humorului (5.000 mp), Şcheia (2.000 mp) şi Vama (100 mp).


Potrivit ISU Suceava, cea mai complexă intervenţie s-a înregistrat pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au fost mistuite de flăcări aproximativ 4 hectare de vegetaţie uscată, dar şi un hectar de litieră, plantaţie de molid de un an (pe aproximativ 40 de ari) şi resturi de exploatare forestieră.

Incendiul nu a afectat coronamentul arborilor maturi.

Vântul puternic şi vegetaţia foarte uscată au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor, care au afectat parţial şi au pus în pericol întregul fond forestier din zonă, precizează sursa citată.

Intervenţia a fost extrem de grea, în condiţiile în care în zonă nu existau surse de apă, iar terenul accidentat şi greu accesibil a amplificat efortul depus pentru lichidarea incendiului ale forţelor care au intervenit, respectiv 26 de pompieri militari, 15 lucrători ai Ocolului Silvic Pojorâta, 10 membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, 6 jandarmi şi 4 poliţişti.(N.B.)

Sursa foto: ISU Suceava


Intră acum și în grupul de