Peste 1000 de pachete de ţigări ce erau ascunse în două autoturisme, depistate în PTF Siret cu ajutorul câinelui poliţist Nah


Intră acum și în grupul de

Peste 1000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ce erau ascunse în două autoturisme înmatriculate în Irlanda, au fost depistate, duminică, în PTF Siret cu ajutorul câinelui de serviciu Nah.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, luni, într-un comunicat de presă că polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit, duminică, cu ajutorul câinelui polițist Nah, specializat în depistarea produselor din tutun, peste 1.000 pachete de țigări, ce erau ascunse în spaţii special amenajate în zona farurilor, semiaripilor şi în spătarul banchetelor din două autoturisme marca Lexus, înmatriculate în Irlanda.

Poroch Seriţan a spus că  şoferii celor două maşini, un cetățean moldovean și altul cu dublă cetățenie  româno-moldoveană, în vârstă de 28 ani, respectiv 29 de ani, au fost sancţionați contravenţional cu amenzi în valoare de 6.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

El a mai spus că cele două autoturisme marca Lexus, în valoare totală de 45.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, deoarece aveau spații special amenajate pentru transportul țigărilor.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava a menţionat că alte 2000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 22 000 de lei, au fost descoperite de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F Brodina, iar în acest caz sunt continuate cercetările în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de