Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu: Costurile cu combustibilii vor scădea de șapte ori la...

Primarul Ion Lungu: Costurile cu combustibilii vor scădea de șapte ori la TPL Suceava după achiziția autobuzelor electrice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, în cadrul ședinței în care s-a discutat și votat bugetul municipiului pentru anul 2017 că una din prioritățile sale este realizarea proiectului de achiziție a autobuzelor electrice pentru ca municipiul să fie un oraș verde.

El a menționat că prin proiect finanțat cu fonduri elvețiene urmează să fie achiziționate autoutilitare electrice pentru Primărie și zece biciclete electrice pentru poliția locală și vor fi amenajate și puncte de încărcare, iar prin proiect cu fonduri europene vor fi achiziționate 40 de autobuze electrice.



Consilierul local PSD Mitică Bejinaru a întrebat când se va reuși să nu mai fie alocate subvenții din partea municipalității la TPL sau pentru producerea apei calde și căldurii, iar banii să fie investiți în lucrări de infrastructură.

El a spus că de ani de zile există aceeași problemă legată de alocarea de subvenții și că nu s-a găsit soluția pentru ca banii să nu mai fie dați pe apa sâmbetei ci să fie folosiți în investiții.

Primarul Ion Lungu a spus că la TPL se va putea renunța la subvenții după ce vor veni cele 40 de autobuze electrice în condițiile în care costurile cu combustibilul va scădea de șapte ori.

El a mai arătat că și în ceea ce privește termoficarea va trebui să se ajungă ca să se plătească ceea ce se consumă mai ales că Suceava are cel mai mic preț din țară la agentul termic. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version