Județul Suceava, pe locul trei în regiunea Nord Est în ceea ce privește cifra afacerilor în construcții cu 1,35 de miliarde de lei


Intră acum și în grupul de

Cifra de afaceri din sectorul construcţiilor din Regiunea Nord-Est a depăşit anul trecut nivelul de 8 miliarde de lei în date cifre provizorii, cu aproximativ un miliard de lei peste nivelul din 2015 (7,18 miliarde lei) şi cu mai mult de 2,4 miliarde lei faţă de 2014 (5,57 miliarde lei) potrivit unei analize  „KeysFin” pentru „Arabesque”, citată de bursa.ro

În topul regional al cifrei de afaceri în domeniul construcțiilor județul Iași conduce cu  2,03 miliarde de lei, urmat de Bacău cu 1,69 miliarde de lei şi Suceava 1,35 miliarde lei, datele fiind cele de la nivelul anului 2015.

În analiză se menționează că în regiunea Nord Est investitorii în construcţii sunt, în principal, bărbaţi cu vârste între 45 şi 65 de ani, cu experienţă în mediul de business, care investesc în primul rând în dezvoltarea de imobiliare private (blocuri, vile) şi de afaceri (unităţi turistice, sedii de firmă, spaţii comerciale).

Semnificativă este însă şi creşterea apetitului clienţilor particulari pentru investiţii imobiliare, renovări şi amenajări.

 Potrivit analizei, Moldova reprezintă un exemplu relevant, al dezvoltării inegale, pe mai multe viteze, a economiei naţionale, iar  Iaşiul, Bacăul şi Suceava reprezintă motoarele regiunii.

Analiza a fost făcută în contextul în care Arabesque deschide un magazin nou în Iași,   „MatHaus” care este primul magazin sub noul brand din reţeaua de centre comerciale şi depozite din România dezvoltată de „Arabesque”.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de