Un incendiu violent a cuprins trei gospodării din Putna. Pompierii au stins focul după o intervenție de cinci ore


Intră acum și în grupul de

Un incendiu pornit din adăpostul de animale al unei locuințe din Putna s-a extins cu repeziciune spre alte două gospodării din apropiere. Pompierii au reușit să stingă focul după o intervenție de cinci ore.

FOTO: ISU Suceava

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi ai Detașamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităţilor Putna, Bilca, Voitinel, Vicovu de Sus şi Gălăneşti, au intervenit, marți dimineață, cu 8 autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Putna.

”La sosirea echipajelor, ardeau violent mai multe anexele gospodăreşti şi acoperişurile a trei locuinţe, existând pericol de propagare la proprietăţile învecinate”, a declarat Găleată, precizând că incendiul a fost lichidat după o intervenție de cinci ore.

Din cele trei gospodării afectate, la prima, au ars adăpostul de animale pe 50 de metri pătraţi şi acoperişul casei pe 130 de metri pătraţi. S-au degradat 20 de metri pătraţi de tavan, pereţii interiori şi bunuri casnice.

FOTO: ISU Suceava

La al doilea proprietar, au ars acoperişul şi mansarda casei pe 130 de metri pătraţi, două anexe corp comun şi o magazie de lemne, pe o suprafaţă totală de 75 de metri pătraţi, circa o tonă de fân şi 10 metri cubi lemn de foc. S-au degradat 40 de metri pătraţi din tavanul casei, pereţii interiori, tâmplărie din PVC şi bunuri casnice.

Celui de-al treilea proprietar i-a ars acoperişul casei pe 75 de metri pătraţi şi s-au degradat 50 de metri pătraţi de tavan, pereţii interiori şi bunuri casnice.

FOTO: ISU Suceava

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a arătat că incendiul a izbucnit din adăpostul de animale al primului proprietar afectat, iar cauza probabilă a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

”Din fericire, nu s-a înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul caselor de locuit, cu bunurile aferente, precum şi o locuinţă învecinată”, a mai adăugat Găleată. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de