La Gura Humorului, primarul Marius Ursaciuc aduce OAZA în zona de agrement Ariniș cu noi facilități spectaculoase, inclusiv cu un parc de poveste


Intră acum și în grupul de

Un proiect de dezvoltare a zonei de agrement Ariniș, estimat la cinci milioane de euro, urmează să fie implementat în orașul Gura Humorului printr-un proiect european intitulat OAZA (Oraș Activ cu Zone verzi Amenajate).

Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat, marți, că proiectul OAZA este depus pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pe Axa 5.2. și este de 5 milioane de euro.

El a menționat că proiectul a trecut de evaluarea privind eligibilitatea și este acum în evaluare tehnică.

Ursaciuc a adăugat că prin proiect va fi extins Parcul Ariniș cu 7,2 hectare, și va fi amenajată și o zonă de campare pentru rulote cu facilități corespunzătoare, inclusiv dușuri.

În ceea ce privește dezvoltarea zonei de agrement el a spus că se reinventează ideea de loc de joacă pentru copii și că urmează să fie amenajat un parc al hobbit-ilor, cu căsuțe mobilate amplasate sub pământ, dar și cu un castel înconjurat de apă, cu pod care coboară, dar se va realiza și un labirint verde în stil englezesc.

Totodată, proiectul prevede construcția unei fântâni arteziene pe o suprafață de 2.270 de mp, pe un lac pe care se vor putea face plimbări cu barca și hidrobicicleta.

Pentru acest proiect, Consiliul Local Gura Humorului a decis în luna iunie a anului trecut scoaterea din circuitul agricol a unei suprafețe de 19.800 mp formată din din două parcele.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de