Primarul Sucevei: Trebuie să înființăm o autoritate urbană locală pentru implementarea fondurilor europene


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, sustine o conferinta de presa.

”Chiar daca la aprobarea bugetului nu am anuntat, sunt doua proiecte foarte importante.

Asigurarea utilitatilor la Sala polivalenta cat de repede.

Impreuna cu specialisti din primarie am identificat trasele cele mai scurte si ca atare am gasit o solutie sa ducem utilitatile in zona.

Avem de realizat un complex sportiv care cuprinde sala, un stadion nou si doua bazine de inot olimpice si utilitatile trebuie sa satisfaca tot complexul.

Al doilea proiect important e podul peste raul Suceava. Am discutat cu toti proprietarii de acolo si va trebui sa despagubim un singur proprietar.

Va trebui ca pentru o portiune de teren sa discutam si cu cei de la ADS, iar pentru proprietarii care vor fi afectati in mica masura sa incercam sa reparam.

La 28 februarie, incasarile la primarie sunt mai mici ca anul trecut. Necazul nostru la nerealizare se trage la sumele defalcate din TVA, un minus de 5 milioane lei.

E un lucru care ma ingrijoreaza pentru ca afecteaza bugetul. Am primit insa cu 22 % mai multe sume defalcate din impozitele pe venit.

Trebuie să înființăm o autoritate urbană locală pentru implementarea fondurilor europene si voi intra in sedinta de CL cu componenta comisiei, care are 5 membri.

Imi doresc sa infiintez aceasta autoritate si sa depunem proiecte ca pana in vara sa avem depuse documentele strategice pentru Axa 4, Dezvoltare urbana.

Pentru Centenarul 2018 am stabilit o foaie de parcurs. Ne vom vedea pe 23 martie si imi doresc ca pana in iunie sa avem finalizat calendarul activitatilor.

Nu e problema mea ce si cate bisericute sunt la echipa de fotbal. Eu astept doar performanta si dupa aia discutii.”


Intră acum și în grupul de