Primarul Sucevei a anunțat că se conturează deja ruta ocolitoare scurtă. Noul pod peste râul Suceava ar costa 30 de milioane de lei și va trebui finanțat prin PNDL


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că se conturează deja ruta ocolitoare scurtă care va face legătura între zona centrală și DN 29 evitând astfel zona comercială, aceasta fiind necesară pentru fluidizarea traficului rutier în municipiu.

Lungu a spus că în urma analizelor în teren s-a constatat că pentru un proprietar de teren pe unde urmează să treacă noua șosea va trebui să i se aloce teren în schimb, iar în celelalte cazuri, proprietarii primesc teren în compensare.

El și-a exprimat încrederea că Primăria va colabora bine și cu Administrația Domeniilor Statului care administrează unele porțiuni de teren pe viitorul traseu al acestei șosele ocolitoare.

Ion Lungu a mai prezentat și o variantă a viitorului pod peste râul Suceava care ar urma să fie propus pentru finanțare prin PNDL în condițiile în care costurile sunt estimate la 30 de milioane de lei.

Primarul a anunțat că va prezenta proiectul ministrului Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, pentru a fi promovat și finanțat prin PNDL. (N.B.)


Intră acum și în grupul de