Primarul Sucevei a anunțat că se conturează deja ruta ocolitoare scurtă. Noul pod peste râul Suceava ar costa 30 de milioane de lei și va trebui finanțat prin PNDL

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că se conturează deja ruta ocolitoare scurtă care va face legătura între zona centrală și DN 29 evitând astfel zona comercială, aceasta fiind necesară pentru fluidizarea traficului rutier în municipiu.

Lungu a spus că în urma analizelor în teren s-a constatat că pentru un proprietar de teren pe unde urmează să treacă noua șosea va trebui să i se aloce teren în schimb, iar în celelalte cazuri, proprietarii primesc teren în compensare.

El și-a exprimat încrederea că Primăria va colabora bine și cu Administrația Domeniilor Statului care administrează unele porțiuni de teren pe viitorul traseu al acestei șosele ocolitoare.

Ion Lungu a mai prezentat și o variantă a viitorului pod peste râul Suceava care ar urma să fie propus pentru finanțare prin PNDL în condițiile în care costurile sunt estimate la 30 de milioane de lei.

Primarul a anunțat că va prezenta proiectul ministrului Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, pentru a fi promovat și finanțat prin PNDL. (N.B.)