Primăria Rădăuți continuă programul de asfaltări, va moderniza alți 12 km de străzi, caută finanțare pentru o parcare supraterană și va investi în infrastructura școlară


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, a declarat, joi, că Primăria Rădăuți are mai multe proiecte de investiții în cursul anului 2017, atât în infrastructura rutieră cât și în infrastructura școlară și în spitalul municipal.

Astfel, primarul a spus că în acest an se va continua programul de asfaltări început anul trecut și se va turna al doilea strat de asfalt.

El a menționat că vor fi realizate noi asfaltări pe o lungime de 6 kilometri din fonduri ale bugetului local și pe 6,5 kilometri prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Primarul a mai spus că, totodată, vor fi modernizate și trotuare.

Mai mult, Nistor Tatar a declarat că vor mai fi amenajate locuri de parcare în zona centrală, dar că un proiect pentru care caută finanțare este realizarea unei parcări supraterane în centrul orașului.

El a mai anunțat că în toamna acestui an va fi dată în folosință Școala Generală nr.6, iar prin PNDL se vor face investiții în două grădinițe din municipiu.

Totodată, municipalitatea va realiza investiții și la baza sportivă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” urmând să fie modernizată pista de atletism și terenul de baschet care vor fi prevăzute cu suprafață sintetică.

Primarul Nistor Tatar a mai declarat că prin Compania Națională de Investiții urmează să fie realizată mansadarea Spitalului Municipal din Rădăuți, iar municipalitatea va depune un proiect pentru a fi finanțat cu fonduri europene pentru creșterea eficienței energetice a clădirii spitalului.(N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de