Handbal, Liga Nationala : Derby moldovean pentru Cupa Challenge


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – Stiinta Bacau, duminica, ora 11, sala LPS

Liga Nationala de handbal masculin a intrat în linie dreapta. Pâna la finalul campionatului au mai ramas doar patru etape, iar lupta este încinsa la ambele poluri ale clasamentului.

Etapa a XXIII-a va programa, la Suceava, derby-ul celor doua formatii din Moldova, CS Universitatea si Stiinta Bacau. Daca vor un loc care sa le asigure participarea în Cupa Challenge, handbalistii lui Petru Ghervan trebuie sa învinga puternica formatia bacauana, altfel sansele se vor diminua considerabil, daca ne gândim ca echipa locala va mai primi vizita trupei lui Aihan Omer, iar în ultima runda va juca la Constanta.

În saptamâna premergatoare întâlnirii cu CS Universitatea, Stiinta Bacau, ocupanta locului trei în clasament, la egalitate de puncte cu UCM Resita, a disputat un meci amical în compania Universitatii Galati. Bacauanii s-au impus categoric, iar golgheterii Sandu Iacob si Ionut Rotaru si-au facut din nou datoria aratând o pofta de gol fantastica.

Pe teren propriu, CS Universitatea a învins în noua partide. Singurele echipe care au luat doua puncte de la Suceava au fost Steaua MFA Bucuresti si HCM Constanta. De cealalta parte, echipa pregatita de Gabi Armanu si Stelian Bursuc a câstigat cinci meciuri în deplasare, în alte trei a remizat si de trei ori a pierdut.  

În meciul tur, cele doua grupari au terminat la egalitate disputa, scor 25-25. „Ne asteapta un joc dificil, pentru ca avem un adversar foarte valoros care ocupa locul doi si are o carte de vizita impresionanta, mai ales în acest sezon. Speram sa fie un joc bun, practicat de noi, în conditiile în care tot lotul este valid si în forma buna. Bacauanii au beneficiat de o pauza în care au putut sa pregateasca mai bine meciul. Au jucat miercurea trecuta cu Resita si au pierdut la limita. În tur am reusit sa obtinem un punct, lucru ce nu a cazut prea bine pentru ei. O înfrângere ar însemna un esec în ceea ce priveste obiectivele pe care ni le-am propus în acest an”, a declarat antrenorul Petru Ghervan. Asadar, tehnicianul studentilor recunoaste ca numai Victoria mai poate oferi sanse sucevenilor, motiv pentru care, Petru Ghervan si-a manifestat si dorinta ca publicul sa fie cât mai numeros la ora de începere a întâlnirii.


Intră acum și în grupul de