Liderul PSD din CL Suceava, Vasile Mocanu: Am spus mereu că e nevoie de un nou pod peste râul Suceava pentru că nu ne mai putem juca cu traficul în oraș


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD din Consiliul Local Suceava, Vasile Mocanu, a declarat, joi seara în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că noul pod peste râul Suceava este o investiție necesară care va începe în acest an.

Mocanu a spus în emisiune că în municipiu sum mai multe problem care trebuie soluționate.

„Sunt atât de necesare orașului încât au fost în ambele programe electorale. Credeți că ne mai putem juca cu traficul în oraș?. Vorbesc de legătura între cele două mari zone ale orașului”, a spus Mocanu.

El a arătat că un nou pod peste râul Suceava este necesar.

„Nu cred că se va încheia până la sfârșitul anului, dar este evident că se va porni”, a spus consilierul local social-democrat.

El a menționat că PSD a spus mereu că este necesar acest pod.

Mocanu a arătat că acest pod a fost inclus încă în urmă cu  15 ani ruta ocolitoare care leagă DN 2 cu DN 29 spre Botoșani.

„Au venit între timp greșeli urbanistice succesive”, a spus consilierul local care a explicat că noile centre comerciale construite nu au avut în vedere și în studiu de trafic.

El a mai declarat că problema este accesul la acest pod.

„E o variantă ca drumurile existente să fie mărite. E o problemă de gestionare a traficului și că nu se vor respecta restricțiile de tonaj.(…) Trebuie să avem și studiul de trafic ca să știm cum ajungem la el și cum facem restricțiile de tonaj”, a mai spus Mocanu.

Primarul Ion Lungu a declarat că a fost stabilită ruta pe care se va realiza legătura cu podul peste râul Suceava și că au fost finalizate discuții cu proprietarii de terenuri care se află pe traseul noului drum de acces.

El a mai spus că noul pod este estimat la 30 de milioane de lei și ar urma să fie finanțat prin PNDL.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de