Acasă Actualitate Şase elevi suceveni, între care și medaliata cu aur de anul trecut...

Şase elevi suceveni, între care și medaliata cu aur de anul trecut a olimpiadei internaționale, participă la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie


Intră acum și în grupul de

Şase elevi din judeţul Suceava vor participa la etapa naţională a Olimpiadei de Geografie, unul dintre aceştia fiind Sabina Calisevici, de la Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, cea care a obţinut anul trecut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată în China.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, etapa judeţeană a Olimpiadei de Geografie s-a desfăşurat, în perioada 4-7 martie 2017, la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, iar la proba scrisă au participat 70 de elevi din clasele VIII-XII, din care 44 de elevi s-au calificat pentru susţinerea probei practice.



În urma desfăşurării acestei etape,  şase elevi, din care unul din clasa a VIII-a şi cinci din clasele IX-XII, s-au calificat la faza naţională a acestei olimpiade, ce va avea loc la Oradea, în perioada 19-25 aprilie.

Astfel, elevii calificaţi la naţionala de Geografie sunt: Alexandra Verdeş, clasa a VIII-a, Delia Apostol, clasa a IX-a şi Ana Maria Cotun, clasa a XI-a, toate de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, prof. îndrumător Marcel Porof,  Maria Tocar, clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, prof. îndrumător Constantin Cocerhan, precum şi Bogdan Daniliuc, clasa a X-a şi Sabina Calisevici, clasa a XII-a, de la Colegiul Militar Liceal “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, prof.îndrumător Radu Ciumaşu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version