Ceremonia de investire a Mirelei Adomnicăi în funcția de prefect al județului Suceava


Intră acum și în grupul de

La ora 12 va avea loc instalarea in functie a noului prefect al judetului, Mirela Adomnicai, in Sala Bucovina a Consiliului Judetean Suceava.

In sala sunt prezenti parlamentari PSD de Suceava, Catalin Nechifor, Ioan Stan, Virginel Iordache, Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Emanuel Havrici si secretarul de stat, Eugen Uricec.

La instalare participa si primarul Sucevei, Ion Lungu, precum si mai multi primari din judetul Suceava, majoritar PSD.

Sedinta a inceput, la prezidiu fiind si ministrul Agriculturii, Petre Daea, primarul Ion Lungu, vicepresedintele CJ, Viorel Seredenciuc si fostul prefect Constantin Harasim.

In momentul in care se citea ordinul de demitere a fostului prefect Harasim, o parte dintre angajatii Prefecturii au inceput sa aplaude.

Mirela-Elena Adomnicai a depus juramantul de investire in functia de prefect al judetului Suceava.

Mirela Adomnicai:

”La Suceava este o echipa puternica pe care ma bazez  pentru a reusi sa indeplinesc cu cinste atributiile mele.

Ma bazez pe sprijinul colegilor din Colegiul Prefectural. Vreau ca in final sa reusim o implementare a programului de guvernare si strategiilor Guvernului.

Ma bazez si pe spriijinul consistent al parlamentarlor de Suceava. Niciodata nu voi cere unei institutii sa isi depaseasca atributiile conferite de lege.”

Constantin Harasim:

”As incerca sa fac o dare de seama a activitatii mele de aproape 2 ani. Nu va tin mai mult de 10 minute.

Azi e ziua cand in mod festiv imi inchei mandatul de prefect al judetului. Ii doresc succes noului prefect. Ii multumesc lui Ionut Cretuleac pentru colaborare si ii urez un parcurs cat mai lung posibil. Sunt crestin si cred in Dumnezeu. Acum doi ani cand am fost numit, am stiut ca va fi cea mai de onoare functie din cariera mea. Ii multumesc bunului Dumnezeu ca m-a ajutat si mai ales ca in ultimul timp simteam mesajul sau ca e timpul sa ma retrag.

Ii multumesc in mod special presedintelui Gheorghe Flutur pentru colaborarea avuta si pentru proiectele pe care le are.

Ii  multumesc Guvernului ca a fost in acelasi gand cu mine si mi-a permis sa fiu mai relaxat in munca de comisar la Garda de Mediu Suceava.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

”Ma aflu azi aici din respect pentru Institutia Prefectului. E al 8-lea prefect de cand sunt primar al Sucevei si cu toti am avut o colaborare foarte buna.

V-as ruga sa ma sprijiniti si ma adresez tuturor, avem o mare problema pentru a transfera 186 hectare de padure catre municipalitate.

Fac un apel public si ma adresez public dvs. si va cer ajutorul, domnilor parlamentari, pentru ca e nevoie de o lege pentru asta.

Viorel Seredenciuc, vicepresedintele CJ Suceava:

”Doar impreuna putem face ca judetul sa progreseze si sa mearga mult mai bine decat pana acum. Va transmit un salut din partea dlui Flutur. Ii pare rau ca nu a putut fi azi, aici. Are o intalnire de mult timp planificata, la Cluj.”

Vasile Berariu (primar Boroaia):

”In numele catorva primari felicit pe noul prefect. As avea rugamintea ca acel bilant anual sa nu constea doar in numarul de hotarari de CL sau de dispozitii atacate in contencios sau fel de fel de motive. Am rugamintea ca parteneriatul sa functioneze la capacitate mai ales ca foarte multi colegi deruleaza proiecte si avem nevoie de documente. Ma adresez institutiilor deconcentrate pentru a da dovada de celeritate.”

 


Intră acum și în grupul de