Peste 4600 de cereri înregistrate în judeţul Suceava de la debutul primei etape de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, iar 989 de preşcolari au fost evaluaţi psihosomatic


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că de la debutul primei etape de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare şi până vineri, la ora 15, 00, în judeţul Suceava s-au înregistrat 4642 de cereri de înscriere.

Directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, profesor Maria Pavelescu, a declarat  pentru NewsBucovina că procesul de evaluare psihosomatică a preşcolarilor se va încheia în 14 martie 2017.

Pavelescu a spus că de la debutul activităţii de evaluare psihosomatică şi până în cursul zilei de vineri, inclusiv, în judeţul Suceava au fost evaluaţi 989 de preşcolari, din care pentru 923 de copii recomandarea psihologului evaluator a fost pentru înscrierea lor în clasa pregătitoare, iar pentru 66 de copii a fost recomandată înscrierea la grupa mare.

Profesoara Maria Pavelescu a mai spus că în 981 de cazuri părinţii au optat pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, iar în alte 8 cazuri  pentru rămânerea copiilor în învăţământul preşcolar, respectiv la grupa mare.

Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare prevede că prima etapă a înscrierilor se desfăşoară în perioada 27 februarie -16 martie 2017, în intervalul orar 8,00-18,00, de luni până vineri, iar în cursul zilei de sâmbătă între orele 9,00-13,00. În perioada 22-23 martie 2017 este prevăzută afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul ISJ a listei copiilor înscrişi în prima etapă.

Cea de a doua etapă a înscrierii se va desfăşura în perioada 24-30  martie 2017, în această etapă urmând să participe doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

De menţionat este că în judeţul Suceava sunt 350 de clase pregătitoare propuse în planul de şcolarizare pentru anul şcolar viitor, 341 de clase sunt pentru învăţământul preuniversitar de masă cu 6932 de elevi, alte 5 clase vor fi în învăţământul special, iar 4 clase în învăţământul particular.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de