Mirela Adomnicăi anunță că în calitate de prefect vrea colaborare cu toate instituțiile din județ și că va veghea la respectarea legalității

Noul prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, sâmbătă, după învestirea în funcție că dorește o colaborare cu toate instituțiile din județ și că va veghea la respectarea legii.

Ea a recunoscut că are emoții la preluarea funcției, dar că acestea sunt pozitive.

„E nefiresc să nu am emoții, sunt emoții pozitive”, a spus noul prefect.

Adomnicăi a arătat că în toate posturile în care a lucrat s-a bazat pe echipă, iar la Suceava consideră că există o echipă puternică și că se bazează pe angajații din Instituția Prefectului.

Ea a subliniat că între prefect pe de o parte, primari, consilii locale, Consiliul Județean și președintele Consiuliului Județean pe de altă parte, nu există raporturi de subordonare ci doar de colaborare.

Adomnicăi a mai spus că se bazează și pe sprijinul colegilor din Colegiul prefectural din care a făcut și ea parte, în special în ceea ce privește eficientizarea acestei activități astfel ca în final să se reușească o implementare a programului de guvernare, a strategiilor guvernamentale pentru beneficiarul final care este cetățeanul județului Suceava.

Totodată, noul prefect a spus că se bazează și pe sprijinul parlamentarilor indiferent de apartenența politică pentru că va fi nevoie de inițiative legislative care să vină în sprijnul localităților județului.

Ea a menționat că prefectul asigură aplicarea și respectarea Constituției, a legilor și celorlalte acte normative.

„Vreau să vă asigur că voi veghea la respectarea legalității în județul Suceava și niciodată nu voi cere unei instituții publice să-și depășească atribuțiile conferite de lege, convinsă fiind că în momentul în care  o instituție depășește aceste limite ale atribuțiilor, acestă situație generează conflicte pe care nu ni le dorim niciunul dintre noi”, a conchis Mirela Adomnicăi.