Mirela Adomnicăi anunță că în calitate de prefect vrea colaborare cu toate instituțiile din județ și că va veghea la respectarea legalității


Intră acum și în grupul de

Noul prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, sâmbătă, după învestirea în funcție că dorește o colaborare cu toate instituțiile din județ și că va veghea la respectarea legii.

Ea a recunoscut că are emoții la preluarea funcției, dar că acestea sunt pozitive.

„E nefiresc să nu am emoții, sunt emoții pozitive”, a spus noul prefect.

Adomnicăi a arătat că în toate posturile în care a lucrat s-a bazat pe echipă, iar la Suceava consideră că există o echipă puternică și că se bazează pe angajații din Instituția Prefectului.

Ea a subliniat că între prefect pe de o parte, primari, consilii locale, Consiliul Județean și președintele Consiuliului Județean pe de altă parte, nu există raporturi de subordonare ci doar de colaborare.

Adomnicăi a mai spus că se bazează și pe sprijinul colegilor din Colegiul prefectural din care a făcut și ea parte, în special în ceea ce privește eficientizarea acestei activități astfel ca în final să se reușească o implementare a programului de guvernare, a strategiilor guvernamentale pentru beneficiarul final care este cetățeanul județului Suceava.

Totodată, noul prefect a spus că se bazează și pe sprijinul parlamentarilor indiferent de apartenența politică pentru că va fi nevoie de inițiative legislative care să vină în sprijnul localităților județului.

Ea a menționat că prefectul asigură aplicarea și respectarea Constituției, a legilor și celorlalte acte normative.

„Vreau să vă asigur că voi veghea la respectarea legalității în județul Suceava și niciodată nu voi cere unei instituții publice să-și depășească atribuțiile conferite de lege, convinsă fiind că în momentul în care  o instituție depășește aceste limite ale atribuțiilor, acestă situație generează conflicte pe care nu ni le dorim niciunul dintre noi”, a conchis Mirela Adomnicăi.

 


Intră acum și în grupul de