Un consilier local sucevean explică motivul pentru care Stadionul Areni nu poate avea nocturnă: Din punct de vedere tehnic pui o construcție pe fundație de nisip


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD Vasile Mocanu a explicat motivul pentru care s-a renunțat la construcția unei instalații de iluminat nocturn la Stadionul Areni.

El a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că terenul din zona respectivă nu permite realizarea unei astfel de construcții, ceea ce este confirmat și de situația în care se află tribunele stadionului.

„Din punct de vedere tehnic puneai o construcție pe fundație de nisip”, a spus Mocanu care a adăugat că „acolo  nu pot să stea tribunele”

El a arătat că terenul respectiv nu are cum să susțină nocturna.

Totodată, Mocanu a menționat că și rețeaua electrică nu permite alimentarea unei nocturne la acest stadion.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat în urmă cu o săptămână că există „probleme tehnice” pentru construcția unei nocturne la Stadionul Areni și că din acest motiv proiectul nu a fost inclus în bugetul pentru acest an.

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că utilitățile care vor fi realizate pentru Sala Polivalentă ce urmează să fie construită de Compania Națională de Investiții vor fi dimensionate pentru întregul complex sportiv care este proiectat în zonă, respectiv sală polivalentă, stadion, bazine de înot și terenuri de sport.

Astfel, primarul a lăsat să se înțeleagă că proiectul unui nou stadion pe care l-a propus este în continuare de actualitate.


Intră acum și în grupul de