Arme cu cartuș pe țeavă găsite de polițiști în bucătăria unei locuințe din Bilca, iar alte arme letale depistate în locuința unui bărbat din Sucevița


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a fost reținut sâmbătă de polițiștii suceveni după ce, în urma unei percheziții domiciliare, la locuința sa au fost găsite două arme letale confecționate artizanal, cartușe, dar și mai multe piese de armă.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava  au efectuat, sâmbătă, o percheziție domiciliară la locuința unui  bărbat de 45 de ani, din comuna Sucevița.

În urma percheziției au fost găsite două arme letale, confecționate artizanal, cu țevi originale, ambele cu lunete originale, 37 cartușe de diverse calibre, zece dispozitive de prindere a lunetei, alte două lunete, precum și mai multe piese de armă, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, bărbatul de 45 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.

De asemenea, Poliția Județeană Suceava mai arată că în cadrul acţiunii, polițiștii au obținut date și informații cu privire la faptul că  un bărbat de 67 ani şi fiul său de 32 ani, ambii din comuna Bilca, dețin ilegal la domiciliu două arme letale, respectiv o armă de vânătoare și un pistol cu glonț, pentru care intenționează să achiziționeze muniție.

În baza unui mandat de percheziție emis de Judecătoria Rădăuți polițiștii au descins la domiciliul celor doi, unde, în bucătăria locuinței au identificat cele două arme care erau încărcate cu cartuş pe ţeavă, în momentul în care au fost găsite.

Cei doi sunt cercetat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, menționează sursa citată.

 


Intră acum și în grupul de