Traficul feroviar a fost sistat temporar în PTF Vicşani din cauza revărsărilor de ape pe calea ferată în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Traficul feroviar în PTF Vicşani a fost sistat temporar începând de luni după ce terasamentul căii ferate de pe teritoriul ucrainean a fost deteriorat din cauza revărsărilor de apă, iar din acest motiv circulaţia trenurilor dintre România şi Ucraina nu mai este posibilă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă că reprezentanţii C.F.R. au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei despre faptul că terasamentul căii ferate de pe teritoriul ucrainean a fost deteriorat din cauza revărsărilor de apă, fapt pentru care circulaţia trenurilor dintre România şi Ucraina nu mai este posibilă.

“Drept urmare, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei vă aduce la cunoștință că începând cu data de 13.03.2017, traficul feroviar prin Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani (cu specific feroviar) a fost sistat temporar, până la remedierea situației”, a menţionat Poroch Seriţan.

El a spus că  ITPF Sighetu Marmației recomandă cetățenilor utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei situate la granița cu Ucraina.

“Conducerea ITPF Sighetu Marmaţiei ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ucrainene prin intermediul Punctului de Contact romano-ucrainean Porubne, urmând ca la remedierea situației de către partea ucraineană să informăm participanții la traficul transfrontalier”, mai precizează comisar şef Ilie Poroch Seriţan.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de