Contractul de închiriere a clădirii în care funcţionează Muzeul Etnografic “Hanul Domnesc” a fost prelungit pentru încă cinci ani


Intră acum și în grupul de

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, a declarat, miercuri, că în cursul lunii februarie, a fost semnată prelungirea contractului de închiriere a clădirii în care funcţionează Hanul Domnesc pentru o perioadă de cinci ani.

Ursu a spus că o comisie înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava a negociat cu proprietarul imobilului noile condiţii ale contractului de închiriere, care a expirat în data de 20 februarie 2017.

Ursu a explicat că proprietarul clădirii, Ustinia Colomeischi, și-a manifestat disponibilitatea de încheiere a unui nou contract de închiriere, însă cu majorarea chiriei lunare.

El a mai spus că, potrivit noului contract încheiat, Muzeul Bucovinei va plăti o chirie lunară de 8800 lei, faţă de 7932, 50 lei cât era prevăzută prin contractul încheiat în 2012.

Reamintim că, în luna februarie 2012, CJ Suceava a încheiat un contract de închiriere a clădirii în care funcţionează Muzeul Etnografic “Hanul Domnesc” Suceava pentru o perioadă de cinci ani, după ce în imobilul a fost retrocedat în 2011 prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Imobilul, care situat în centrul municipiului Suceava, este compus din clădire cu subsol, parter și etaj, cu o suprafață desfășurată de 630 mp și teren aferent în suprafață de 1.913 mp.

Construcţia respectivă este una dintre cele mai vechi clădiri civile din municipiul Suceava, un simbol al arhitecturii medievale, şi a găzduit din anul 1968 Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de