O tanara care abia si-a luat permisul, a lovit un adolescent aflat pe un motoscuter


Intră acum și în grupul de

Nici bine nu a obtinut permisul de conducere, ca o fata în vârsta de 18 ani a si provocat un accident, lovind cu masina un pusti ce conducea regulamentar un motoscuter. Potrivit IPJ Suceava, duminica, la ora 20.00, pe D.C. 43, în interiorul localitatii Cajvana, R. DOMNICA, de 18 ani, localnica, posesor a permisului de conducere categoria „B” din anul 2008, în timp ce conducea autoturismul marca „BMW”, înmatriculat în Italia, nu a respectat semnificatia indicatorului „Oprire” si nu a acordat prioritate de trecere mopedului marca „Biagio” înmatriculat în Italia, condus regulamentar de C. IOAN, de 15 ani, din aceeasi localitate.

Adolescentul a fost grav ranit, necesitând pentru vindecare 28 – 30 zile îngrijiri medicale.

Conducatoarea auto purta centura de siguranta, iar cel al mopedului casca de protectie, au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dupa care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Ar trebui sa ne întrebam cum a obtinut permisul de conducere soferita, pentru ca orele de legislatie rutiera au fost sustinute recent, iar semnele rutiere se învata în primele zile. Pe lânga sanctionare contraventionala conf.art.108 pct. c 2 din OUG.63/2006, 4 puncte de penalizare pentru nerespectarea semnificatiei indicatorului „STOP”, conducatoarea autoturismului risca dosar penal si pentru savârsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, prev.de art.184 C.pen”, mentioneaza avocatul Sergiu Nichitean.


Intră acum și în grupul de