Gheorghe Flutur va reprezenta Bucovina în Dieta de la Viena. El participă la o ședință festivă de evocare a reprezentanților Bucovinei în Parlamentul Imperial de la Viena


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, va participa, în 28 martie, la Viena, la o ședință festivă în Parlamentul Austriei organizată în memoria reprezentanților Bucovinei din Dieta Imperială înainte de 1918.

Flutur a fost invitat la această ședință festivă de deputatul austriac Harald Troch.

„În seara zilei de 28 martie 2017 ne amintim de membrii români ai Parlamentului Imperial anterior anului 1918 în vechea sală a Parlamentului Imperial din cadrul Parlamentului”, se arată în invitația trimisă președintelui CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a informat plenul CJ Suceava despre această invitație și a arătat că Bucovina a avut o activitate intensă în Parlamentul Imperial.

El a spus că Bucovina a avut 73 de deputați în Dieta de la Viena, dar și 10 parlamentari în Camera Superioară.

”Intenția mea este să merg, să facem o trecere în revistă, în memoria celor care au reprezentat Bucovina în Dietă”, a menționat Flutur.

Angelobung von Bundespraesident Heinz Fischer vor der Bundesversammlung im historischen Sitzungssaal, Parlament, FOTO: Dragan TATIC

Intră acum și în grupul de