Doi ucrainieni ce trecuseră ilegal frontiera cu țigări de contrabandă au fugit când au fost depistați de polițiștii de frontieră. Ambii au fost reținuți, unul când ieșea prin Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret au depistat, joi, doi bărbați care au trecut ilegal frontiera transportând colete cu țigări de contrabandă, iar ambii au fugit, unul fiind prins la scurt timp, iar altul când încerca să iasă din țară prin Vama Siret.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră au observat, pe direcția localității de frontieră Vășcăuți, două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care aceștia au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea unui bărbat, cetăţean ucrainean, identificat ulterior ca fiind Vasyl T., în vârstă de 31 ani, domiciliat în satul Stercea din Ucraina.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au găsit două colete, învelite în folie de culoare neagră cu 1.000 de  pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

La scurt timp, polițiștii de frontieră l-au identificat şi reținut, în P.T.F. Siret, pe sensul de ieşire din ţară şi cea de-a doua persoană care a participat la contrabandă şi anume Oleksandr D., în vârstă de 26 de ani, cetățean ucrainean.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 11.900 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar celor doi cetăţeni ucraineni li s-au întocmit lucrări penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de