Andronache: Primăria Suceava își produce anual 600.000 de flori cu costuri de aproape 150.000 de euro. Alte primării cumpără flori de aproape un milion de euro


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, a declarat că Primăria Suceava a produce pentru înfrumusețarea orașului circa 600.000 de flori anual, cu costuri de aproape 150.000 de euro și a menționat că alte primării cheltuie cu achiziția de  flori aproape un milion de euro pe an, iar la sectoare al municipiului București s-au cheltuit și 25 de milioane de euro.

Andronache a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că se justifică investiția în noua seră a municipiului Suceava și că a înțeles și opiniile exprimate de consilierii locali PSD.

„Este absolută nevoie de această seră”, a spus viceprimarul.

El a explicat că și consilierii locali PSD au înțeles necesitatea acestei sere doar că au dorit ca întreaga investiție să fie explicitată pe cele trei componente, respectiv stratul suport și zidul de sprijin, vestiare și sera propriu-zisă.

Andronache a menționat că singura zonă unde se poate construi acea seră e lângă sediul Direcției Domeniului Public și va fi construită pe o suprafață de 1300 mp.

Viceprimarul a adăugat că terenul este destul de mlăștinos fiind pe malul unui iaz și că din acest motiv este necesar să se lucreze la stratul suport și la construcția unui zid de sprijin și că totodată este necesară și o clădire cu vestiare și grupuri sanitare pentru angajați.

El a mai spus că după ce zona unde urmează să fie construită sera a fost vizionată și de reprezentanți ai PSD și că aceștia s-au arătat de acord cu investiția dacă este corect explicitată, ceea ce s-a întâmplat.

Astfel, s-a explicitat că 1,3 milioane de lei costă sera propriu-zisă, iar restul de un milion de leicostă vestiarele plus stratul de balast, zid de sprijin și centrale.

„Sera aduce economii municipiului Suceava. În trei ani valoarea se amortizează”, a spus Andronache.

Viceprimarul a explicat că municipalitatea produce anual circa 600.000 de flori la un preț de circa 600.000 de lei, respectiv aproape 150.000 de euro, iar față de prețul de achiziție al florilor se economisesc circa 900.000 de lei pe an.

„La Suceava nu a funcționat afacera panseluța. Alte orașe cheltuile cam 3 milioane de lei cu florile”, a spus Andronache care a adăugat că la unele sectoare ale Capitalei s-au cheltuit cu florile și 25 de milioane de euro, o sumă fabuloasă.(N.B.)


Intră acum și în grupul de