Handbal, Liga Nationala : Calcule europene! Meciul cu Resita va fi decisiv pentru CS Universitatea Suceava

Pâna la finalul actualei editii a Ligii Nationale de handbal masculin au mai ramas doar trei etape. Cum UCM Resita s-a calificat în finala Challenge Cup unde este favorita contra austriecilor de la Alpla Hard, locul sase din Liga Nationala ar putea deveni “european”. Patru echipe se lupta în acest moment pentru locurile 5-6: CS Universitatea Suceava, Minaur Baia Mare, CSM Medgidia si HC Odorhei.

Privind programul din ultimele trei runde, baimarenii par favoriti sa ocupe locul cinci la finalul campionatului. Astfel, Minaur are 27 de puncte, carora li s-ar putea adauga înca patru: victorie la Uztel Ploiesti si victorie, acasa, cu CSM Oradea, formatia aproape retrogradata. În ultima etapa, Minaur va juca la Odorhei, unde se câstiga destul de greu, mai ales ca maramuresenii nu au excelat în deplasare în acest sezon.

CS Universitatea Suceava ar putea termina pe locul cinci, dar numai în conditiile în care va câstiga meciurile cu Romvag Caracal, în deplasare, si UCM Resita, acasa. În acest caz, sucevenii ar avea acelasi numar de puncte, 31, ca si Minaur Baia Mare, dar ar fi avantajati de rezultatele directe. Elevii lui Petru Ghervan ar depasi astfel si pe CSM Medgidia care, teoretic, nu poate obtine mai mult de patru puncte, considerând ca va pierde partida cu HCM Constanta si le va câstiga pe cele cu Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu si Uztel Ploiesti.

 
CS Universitatea Suceava 31p (locul 5)

 – victorie cu Romvag Caracal (d)

 – victorie cu UCM Resita (a)

 – înfrângere cu HCM Constanta (d)

 

Minaur Baia Mare     31p (locul 6)

– victorie cu  Uztel Ploiesti (d)

– victorie cu  CSM Oradea (a)

– înfrângere cu HC Odorhei (d)

 
CSM Medgidia           29p (locul 7)

– victorie cu Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu (a)

– înfrângere cu HCM Constanta (a)

– victorie cu Uztel Ploiesti (d)
 
HC Odorhei    29p (locul 8)

– victorie cu Poli Izometal Timisoara (a)

– înfrângere cu Steaua Bucuresti (d)

– victorie cu Minaur Baia Mare (a)

 

La fel de bine, CS Universitatea Suceava ar putea termina campionatul pe locul 7, ratând astfel o prezenta în Challenge Cup. Având pâna acum 27 de puncte, handbalistii suceveni ar mai aduna, în cel mai rau caz, doar doua puncte din deplasarea de la Caracal. Romvag este ultima clasata în Liga Nationala si are 0 puncte! Daca va pierde acasa cu UCM Resita si la Constanta cu HCM, CS Universitatea va termina campionatul cu 29 de puncte. Respectând calculele celor de la Minaur si CSM Medgidia, ar însemna ca Minaur va fi pe locul 5, cu 31 de puncte, iar formatia din Medgidia va fi pe locul sase, cu acelasi numar de puncte ca si Suceava, dar cu avantajul meciurilor directe. Desi fiecare echipa s-a impus la o diferenta de opt goluri, gruparea de pe litoral are mai multe goluri marcate în deplasare, 25 fata de 24 ale sucevenilor.
 
CS Universitatea Suceava 29p (locul 7)

 – victorie pe Romvag Caracal (d)

 – înfrângere cu UCM Resita (a)

 – înfrângere cu HCM Constanta (d)

 

Minaur Baia Mare     31p (locul 5)

 – victorie cu  Uztel Ploiesti (d)

 – victorie cu  CSM Oradea (a)

 – înfrângere cu HC Odorhei (d)

 
CSM Medgidia           29-30p (locul 6)

– victorie cu Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu (a)

– înfrângere sau egal cu HCM Constanta (a)

– victorie cu Uztel Ploiesti (d)
 
HC Odorhei    29p (locul 8)

– victorie cu Poli Izometal Timisoara (a)

– înfrângere cu Steaua Bucuresti (d)

– victorie cu Minaur Baia Mare (a)
• Toate calculele referitoare la locul 6 sunt valabile doar daca UCM Resita câstiga finala Challenge Cup!!!