Masina surprinsa de acceleratul Vatra Dornei –Bucuresti pe o trecere la nivel cu calea ferata din Pojorata


Intră acum și în grupul de

Un tânar si o minora în vârsta de 14 ani au fost grav raniti de acceleratul Vatra Dornei –Bucuresti, la o trecere din Pojorâta, dupa ce soferul nu a oprit pentru a se asigura. Potrivit IPJ Suceava, luni, la ora 22.50, pe DN  17 în interiorul comunei  Pojorâta, C. GAVRIL, în vârsta de 23 ani, localnic, posesor al permisului de conducere categoriile „A, BE, CE, DE” din anul 2007, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Solenza, nu a respectat semnificatia indicatorului „trecere la nivel cu calea ferata dubla fara semibariere” si a fost surprins de trenul accelerat 1654 Vatra Dornei -Bucuresti.

Astfel, conducatorul auto si pasagera C. F., în vârsta de 14 ani, din comuna  Fundu Moldovei, au fost raniti grav, ambii necesitând pentru vindecare peste 30 de zile de îngrijiri medicale.

Conducatorul  auto nu purta centura de siguranta, nu a fost testat cu aparatul etilotest si i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
La accidentul feroviar a ajuns si Detasamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc si Comitetul local pentru Situatii de Urgenta Pojorâta, care au intervenit cu o autospeciala pentru salvarea celor doua persoane.

La sosirea echipajelor, s-a constatat ca un autoturism marca Dacia, condus de Gavrilut C., a intrat în coliziune cu trenul accelerat la trecerea de cale ferata Pârâul Timis, pe DN 17, în localitatea Valea Putnei.

S-a acordat primul ajutor medical victimelor si au fost transportate la spital pentru investigatii amanuntite. S-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).


Intră acum și în grupul de