Minori din Neamt fugiti de acasa, gasiti de jandarmi la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Fuga de acasa a minorilor a luat amploare în ultima perioada. Jandarmii humoreni au gasit hoinarind pe strazile orasului, trei minori din Roznov- Neamt. Purtatorul de cuvânt al IJJ Suceava, capitan Bogdan Cornaci, a precizat ca marti, în jurul orei 14:00, membrii unei patrule de jandarmi din cadrul Postului Montan Gura Humorului au observat, în apropierea statiei C.F.R. din localitate, 3 minori care, la vederea patrulei, au fugit în directia parcului din oras. Comportamentul copiilor le-a atras atentia jandarmilor, acestia i-au interceptat în scurt timp, constatând ca se numesc F. V., de 12 ani, C. G., de 13 ani si V. A., de 15 ani, toti domiciliati în localitatea Roznov, judetul Neamt.

„În urma verificarilor efectuate, a rezultat faptul ca, în dimineata zilei de 13 aprilie, minorii, care provin din familii dezorganizate, au parasit domiciliul fara stirea parintilor, s-au deplasat în gara din localitate si s-au urcat într-un tren de persoane cu intentia de a se plimba, fara sa îi intereseze directia în care se îndreapta. În aceasta perioada, copiii au hoinarit prin mai multe localitati, deplasându-se cu mai multe trenuri si dormind în gari, iar în cele din urma au ajuns în orasul Gura Humorului”, a mentionat capitanul Cornaci.

Acesta a mai adaugat ca jandarmii au observat ca minorii sunt îmbracati sumar si ca au hainele ude, astfel i-au invitat la sediul postului, unde le-au oferit articole de îmbracaminte si hrana calda. Jandarmii humoreni au luat legatura cu politistii din localitatea Roznov si au fost anuntate familiile copiilor, fiind ulterior încredintati parintilor.


Intră acum și în grupul de