Centru multifuncțional în cartierul Ițcani prin reamenajarea Cinema Arta. Proiectul va fi realizat de arhitectul Constantin Gorcea


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat, miercuri, că a fost semnat contractul pentru proiectarea unui centru multifuncțional în clădirea în care a funcționat Cinema Arta în cartierul Ițcani.

„Un proiect important pentru noi este cel legat de cartierul Ițcani și aici am încheiat deja un contract cu Arhitectura Grafica Design SRL, reprezentată de Constantin Gorcea. El a câștigat un concurs de proiecte pe această temă, de reabilitare a clădirii Cinematografului Arta din Ițcani, în care să facem un sediu de primărie, cinematograf, un sediu al Poliției locale, unul al Poliției Naționale, cabinet medical și o farmacie”, a anunțat Lungu în conferință de presă.

El a spus că s-a semnat acest contract pentru suma de 198.900 de lei și prevede studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentație pentru avize, detalii de execuție, verificare proiect.

„Am convingerea că așa cum a făcut proiectul Cinema Modern, domnul Gorcea va face un proiect foarte bun, frumos și dorim noi și ieftin ca să avem finalizată documentația pentru acest centru multifuncțional în Ițcani”, a spus primarul.

Proiectul urmează să fie finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa 4.3 „Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale”. (Alin Dima)

 


Intră acum și în grupul de