Fostul primar din Slatina, Ilie Gherman, rămâne în arest preventiv în dosarul „vize de flotant pentru voturi” a decis Tribunalul Suceava


Intră acum și în grupul de

Fostul primar al comunei Slatina, Ilie Gherman, rămâne în arest preventiv a decis, miercuri, Tribunalul Suceava.

Ilie Gherman a cerut să fie plasat în arest la domiciliu sau sub control judiciar.

Tribunalul Suceava a respins însă cererea acestuia ca neîntemeiată.

Ilie Gherman este cercetat în stare de arest preventiv pentru „fals intelectual în formă continuată” şi „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării”.

Decizia Tribunalului Suceava poate fi contestată în 48 de ore.

Fostul primar PNL al comunei sucevene Slatina, Ilie Gherman, a fost arestat preventiv, în 7 martie, de Tribunalul Suceava, acesta fiind acuzat că ar fi încercat să obțină mai multe voturi în alegerile locale din iunie 2016 și a facilitat unui număr de 12 persoane dintr-o comună vecină vize de flotant în comuna sa.

Gherman a fost reținut, la începutul lunii martie în acest caz în care este acuzat de fals intelectual în formă continuată, 11 infracțiuni de uz de fals, 11 infracțiuni de fals în declarații și infracțiunea de fraudă la vot, dar Judecătoria Fălticeni a respins cererea Parchetului de arestare preventivă și a dispus cercetarea sub control judiciar.

Parchetul Judecătoriei Fălticeni a contestat decizia instanței de fond, iar Tribunalul Suceava a dispus, arestarea preventivă pentru 30 de zile, decizia fiind definitivă.

Ilie Gherman este acuzat că a facilitat unui număr de 12 persoane din comuna Valea Moldovei să obțină viza de flotant în comuna Slatina, din care 10 au votat la alegerile locale din iunie 2016 pe care Ilie Gherman le-a pierdut la o diferență de cinci voturi, în fața vărului său, Vlad Gherman, candidat PSD.(N.B.)


Intră acum și în grupul de