Acasă Actualitate Bărbatul din Marginea condamnat în Italia la 19 ani de închisoare pentru...

Bărbatul din Marginea condamnat în Italia la 19 ani de închisoare pentru omor va fi adus în România pentru executarea pedepsei


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Marginea, Ionel Costel Dochiței, care a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor în Italia va fi adus în România pentru a-și continua executarea pedepsei, a decis, miercuri, Curtea de Apel Suceava.



Astfel, Curtea de Apel Suceava a admis, miercuri, sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava cu privire la transferul persoanei condamnate Costel Ionel Dochiței.

Instanța suceveană a dispus recunoaşterea şi punerea în executare a sentinţei emise în data de 21.01.2014 de  Curtea cu Juri de apel din Torino, în reformarea sentinţei emise în data de 24.10.2012 de Curtea cu Juri din Asti, care a rămas irevocabilă la data de 12.05.2015, prin care Dochiţei a fost condamnat la pedeapsa de 19 ani închisoare, pentru omor în concurs agravat şi furt agravat,  ce au ca şi corespondent în dreptul român săvârşirea infracţiunilor de omor calificat și furt.

Curtea de Apel Suceava a dispus transferarea lui Dochiţei într-un penitenciar din România pentru continuarea executării pedepsei totale de 19 ani închisoare.

Totodată, din pedeapsă se deduce  perioada reţinerii, arestării preventive şi perioada executată de la 29.07.2011 la 8.08.2011 în România şi în Italia de la 9.08.2011 la zi.

Costel Ionel Dochiţei a fost arestat în 2011  în România sub acuzaţia de crimă, iar anchetatorilor italieni au arătat că acesta este cel de-al treilea participant la uciderea lui Carmelo Casale, găsit legat de mâini şi de picioare într-o casă abanadonată din localitatea Buttigliera d’Asti, lângă Asti, 30 de kilometri est de Torino.

Corpul bărbatului a fost găsit pe 2 aprilie 2010.

Pentru acelaşi delict au mai fost arestaţi fraţii Liviu şi Ionuţ Radu Marchidan  rezidenţi în Torino, la fel ca şi Dochiţei în acea perioadă.

Cei trei l-ar fi ucis pe italian din răzbunare pentru că fuseseră înşelaţi cu bani.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version