Țigări de contrabandă introduse cu locomotiva în țară de doi suceveni, angajați ai CFR. Ei au fost amendați cu 12.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Doi lucrători ai CFR au fost sancţionat contravenţional de autorităţile vamale în urma unui control efectuat în PTF Vicşani feroviar asupra trenului internaţional care circula pe ruta Vadu Siret-Dorneşti după ce s-a constatat că cele peste 1500 de pachete de ţigări, descoperite în capacele radiatoarelor celor două locomotive, le aparţin.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, duminică, într-un comunicat de presă că poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, sâmbătă, în PTF Vicşani feroviar,  un control amănunţit asupra trenului internaţional, compus din două locomotive şi 30 de vagoane, care circula pe ruta Vadu Siret-Dorneşti, aflat pe sensul de intrare în România.

Poroch Seriţan a spus că în cele două locomotive a fost descoperită o cantitate de 1580 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, ce era ascunsă în capacele exterioare ale radiatoarelor de pe partea dreaptă.

El a mai spus că în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparțin unor suceveni în vârstă de 59 de ani, respectiv 51 de ani, ambii lucrători ai CFR.

“Ţigările în valoare de 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni români au fost sancţionat contravenţional, de către autorităţile vamale, cu amendă în valoare totală de 12.000 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de