Cal salvat de la inec in paraul Horait – Iacobesti


Intră acum și în grupul de

Pompierii continua sa salveze vietile animalelor cu care sucevenii se ajuta în gospodarie. Dupa ce la începutul saptamânii trecute au scos un cal cazut într-un canal de colectare a apelor pluviale, vineri, la ora 11:04, pompierii au salvat unul de la înec.   

Garda de interventie Siret împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Granicesti au intervenit cu o autospeciala pentru salvarea unui cal împotmolit în pârâul Horait, pe raza localitatii Iacobesti, comuna Granicesti.

La sosirea garzii de interventie, calul era împotmolit în mijlocul pârâului, unde exista pericolul de înec, apa având o adâncime de aproximativ 1,5 m.

Interventia a fost încheiata la ora 12.25, calul, ce apartine lui Ionut F., fiind salvat.

       

Un cal care a cazut într-un canal de colectare a apelor pluviale a fost salvat martea trecuta, dupa interventia pompierilor suceveni. Animalul a fost scos cu ajutorul a doua echipaje ale ISU Suceava si o macara, dupa doar 30 de minute.

În momentul incidentului, calul se afla împreuna cu stapânul pe marginea unui drum din localitatea Mihoveni, comuna Scheia, unde pastea iarba abia rasarita. Stapânul animalului nu a vazut ca în locul în care se afla, exista si un canal tehnologic al carui capac fusese furat, iar când animalul a dat sa mearga înapoi, a cazut cu picioarele din spate în gura canalului, intrând mai bine de jumatate prin gura canalului.

La început, stapânul a încercat sa-l scoata singur, dar vazând ca nu poate, a sunat de urgenta la 112, solicitând ajutorul echipajelor ISU Suceava.

Imediat, la fata locului s-au deplasat doua echipaje însotite de o macara (ajutor cerut de la o societate de constructii).

Dupa o jumatate de ora de chinuri, animalul a fost scos din „capcana” viu si nevatamat, spre bucuria celor care au fost prezenti la actiune si a stapânului care nu s-a miscat nici un moment de lânga cal, tinându-i capul în brate.


Intră acum și în grupul de