Noi investiţii la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Proceduri de licitație sunt în derulare, altele urmează să fie deschise în perioada următoare


Intră acum și în grupul de

Procedurile de licitaţie pentru modernizarea şi dotarea Staţiei centrale de sterilizare a SJU Suceava au fost deja începute, urmând ca pentru lucrările de extindere a corpului F să fie organizată licitaţia în perioada următoare.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că procedurile de licitaţie pentru lucrările de modernizare şi dotare cu aparatură medicală de înaltă performanţă a Staţiei Centrale de Sterilizare a spitalului, numită în limbajul de specialitate “motorul” unei unităţi spitaliceşti, au fost deja începute.

El a spus Staţia Centrală de Sterilizare are un rol deosebit de important în asigurarea sterilizării instrumentarului folosit în intervenţiile chirurgicale, care se desfăşoară în Blocul Operator.

Rîmbu a mai spus că actualul spaţiu al Staţiei Centrale de Sterilizare va fi reamenajat şi vor fi operate mici “cojirări” pentru asigurarea unor circuite funcţionale care să corespundă ultimelor cerinţe prevăzute de legislaţia actuală din România.

Managerul SJU Suceava a precizat că acest obiectiv va fi echipat  cu aparatură de profil,  de ultimă generație, iar costul estimat al acestor dotări este de peste  3,5 milioane lei.

Referindu-se la extinderea şi modernizarea Ambulatoriului Integrat şi a  Ambulatoriului de specialitate din cadrul SJU Suceava, Rîmbu a arătat că, în prezent, aceste obiective sunt în etapa studiului de fezabilitate.

El a menţionat că procedura de licitaţie pentru proiectarea  și execuția lucrărilor de supraetajare la corpul F al spitalului pentru extinderea spaţiului Secției de Cardiologie va fi demarată în perioada următoare, costul investiţiei fiind estimat la aproximativ 1,5 milioane de euro.

Rîmbu a spus că au fost încheiate deja contracte pentru achiziţia unui mamograf și a unui osteodensitometru, precum şi pentru achiziţia de incubatoare și paturi pentru nou- născuți, injectomate, a unui bilirubinometru, pompe volumetrice, motoare ortopedice, pentru achiziţia unei tărgi de duş pentru Unitatea Primire Urgențe, a unei hote cu flux laminor pentru prepararea medicamentației specifice citostaticelor, tocător de deșeuri.

El a arătat că va continua dotarea tuturor secţiilor cu aparate de splăt ploşti urinare, în prezent, acest tip de aparat existând deja în dotarea secţiilor de Anestezie Terapie Intensivă,  Neurologie, Ortopedie, Cardiologie şi Chirugie generală.

Managerul SJU Suceava a mai spus că se află în derulare procedura de licitaţie pentru achiziţia de aparatură specifică pentru dotarea noului Centru de Epileptologie din cadrul SJU Suceava cu un electroencefalograf cu 32 de canale, respectiv 64 de canale, precum şi pentru achiziţia unui aparat de electrofiziologie cardiacă în vederea dotării Secţiei de Cardiologie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de