Fostul primar PNL din Slatina, Ilie Gherman, trimis în judecată pentru fraudă la alegeri


Intră acum și în grupul de

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus, joi, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a fostului primar al comunei Slatina, Ilie Gherman care este acuzat de „fals intelectual în formă continuată”, „participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată sub forma instigării”, „instigare la săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată”,  „instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată” şi „instigare la săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot în formă continuată”.

Ancheta a stabilit că în perioada martie – aprilie 2016, în vederea câştigării unui număr mai mare de voturi, a abordat direct sau indirect 11 persoane pe care le-a convins să îşi stabilească reşedinţa în comuna Slatina pentru a dobândi astfel drept de vot  în această localitate, sens în care împreună cu doi funcţionari din cadrul Primăriei Slatina au emis 11 adeverinţe care atestau în mod nereal că titularii acestora deţin fiecare câte un imobil tip locuinţă pe raza loc. Herla din com. Slatina, cu care figurează înscrişi în evidenţele primăriei.

Persoanele menţionate în aceste adeverinţe şi care au calitatea de inculpaţi în cauză, s-au  prezentat la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Fălticeni unde au solicitat stabilirea reşedinţei în satul Herla din comuna Slatina, cererilor tipizate fiindu-le ataşate adeverinţele menţionate, întocmite în fals iar acestea au fost admise şi făcute menţiunile necesare în baza de date apoi în actele de identitate.

Procurorii mai arată că în data de 5 iunie 2016 zece din cei 11 au votat în cadrul Circumscripţiei Electorale nr. 93 Slatina, deşi nu aveau acest drept având în vedere modul fraudulos în care au obţinut reşedinţa în această localitate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de