Lungu: ”Sperăm ca până la jumătatea anului 2018, cele 40 autobuze electrice să circule în orașul nostru”


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat speranța că până în vara anului viitor, cele 40 de autobuze electrice, pe care municipalitatea le va achiziționa cu fonduri europene, vor circula pe străzile din municipiu.

El a precizat că a avut joi discuții cu reprezentanții firmei care a avut în probe un autobuz electric la Suceava.

”Au confirmat compatibilitatea orașului nostru pentru transportul electric (carosabil, condiții climaterice).

Sperăm ca până la jumătatea anului 2018, cele 40 autobuze electrice să circule în orașul nostru”, a arătat Lungu, într-o postare pe Facebook.

Un model nou de autobuz electric, produs de firma Solaris din Polonia, s-a aflat în probe, pentru zece zile, pe străzile din municipiul Suceava. Acest autobuz are o autonomie de 170 km și timp de încărcare lentă de patru ore.

Un alt autobuz electric a fost testat în 2013 în municipiul Suceava, acesta fiind produs de compania BYD, recunoscuta la nivel mondial ca cel mai mare producător de baterii reîncărcabile şi în ultimii ani drept cel mai important producător de autobuze propulsate de motor electric.

Autobuzul model K9 respectiv avea o autonomie de 250 km cu o singură încărcare în condiții de trafic urban, cea mai mare autonomie atinsă de un astfel de vehicul până în prezent.

Până la achiziția prin licitație publică a autobuzelor electrice, cu fonduri europene, Primăria Suceava analizează cele mai bune modele existente pe piață.

Consiliul Local Suceava a decis, în luna noiembrie a anului trecut, ca firma Transport Public Local (TPL) Suceava la care este unic acționar va deveni singurul prestator al activității de transport public de persoane în municipiu în vederea obținerii de fonduri europene pentru achiziționare a 40 de autobuze electrice, iar operatorii privați vor fi eliminați de pe trasee. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de