Intervenție în forță a pompierilor și silvicultorilor suceveni pentru stingerea unui incendiu agresiv la Brodina


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni de la subunitățile din Vicovu de Sus, Rădăuți, Suceava şi Solca au intervenit cu 45 de cadre, 3 autospeciale, 2 autocamioane, 7 motopompe, o autoşenilată şi o dronă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, pe raza comunei Brodina.

pompieri incendiu

În sprijinul militarilor, au mai intervenit 35 de lucrători de la Ocolul Silvic Falcău, 10 lucrători de la Ocolul Silvic Brodina şi 15 lucrători de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brodina.

Conform decalarațiilor oficialilor ISU Suceava, intervenția a fost deosebit de grea, în condițiile în care vântul puternic a favorizat propagarea flăcărilor cu rapiditate şi a pus în pericol fondul forestier din zonă. De asemenea, echipajele care au intervenit au fost nevoite să urce pe pante foarte înclinate, greu accesibile.

”Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pe lângă mijloacele de primă intervenție (măturoaie, lopeți şi altele), s-au realizat dispozitive de lucru cu motopompe şi s-a transportat apa cât mai aproape de zonele afectate, pentru a se alimenta vermorelele folosite la stingere. De asemenea, au fost transportate rezervoare de apă cu ajutorul unor maşini de teren şi cu al autoşenilatei pompierilor militari”, se mai spune pa pagina oficială de facebook a ISU Suceava.

Este de menționat faptul că drona cu care s-a lucrat a ajutat pompierii militari să vizualizeze suprafața afectată şi să intervină operativ în zonele cele mai sensibile, lucru care a contribuit decisiv la blocarea incendiului de a se propaga spre fondul forestier.

Au fost afectate de flăcări aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată şi 10 hectare de pădure regenerată natural, cu arbori între 5 şi 20 de ani.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spații deschise, făcut pentru curățenia de primăvară.

Din fericire, prin intervenția promptă şi susținută a tuturor celor implicați în misiunea de stingere, fondul forestier matur a fost salvat.


Intră acum și în grupul de