Pentru „calmarea” vitezei în zona școlii din Dumbrăveni, Primăria a cerut un semafor, dar DRDP Iași a montat indicatoare rutiere și limitatoare de viteză


Intră acum și în grupul de

Situația circulației în comuna Dumbrăveni, în special pe DN 29 în zona instituțiilor de învățământ din comună, a fost discutată de autoritățile locale cu reprezentanți ai Poliției Județene Suceava, dar și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri(DRDP) Iași.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava a cerut la rândul ei DRDP Iași măsuri pentru restricționarea vitezei traficului în zona instituțiilor de învățământ pe DN 29.

Într-un răspuns transmis ATOP Suceava, DRDP Iași arată că IPJ Suceava a transmis încă din luna ianuarie o solicitare privind cererea Primăriei Dumbrăveni pentru instalarea unui semafor electric pe DN 29 în apropierea trecerii pentru pietoni din dreptul intersecției cu drumul județean DJ 208 B.

În acest sens a fost organizată la sfârșitul lunii februarie o întâlnire a reprezentanților DRDP Iași cu cei ai IPJ Suceava și s-au discutat măsurile necesare calmării traficului rutier în zona respectivă.

DRDP Iași arată că s-a constatat că semnalizarea rutieră orizontală și verticală în zonă este conformă cu normele în vigoare, dar că ținând cont de datele Serviciului Rutier al IPJ Suceava privind accidentele în zona respectivă s-au stabilit măsuri de siguranță a circulației.

Astfel, s-a decis suplimentarea semnalizării verticale cu două indicatoare rutiere „Panou copii + limitare de viteza (30 km/h)”, cu inscriptia „FRECVENT ACCIDENTE”, dar și montarea a două limitatoare de viteză, pe toată Iățimea părții carosabile, acesta fiind montate în 22 martie.(N.B.)


Intră acum și în grupul de