FOTBAL liga I : Dinamo – doar remiza cu Unirea Urziceni. Gloria Buzau si Farul – victorii care le mentin sperantele de salvare


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Unirea Urziceni 1 – 1 

„Am luat inima Banatului”, exclama Vasile Turcu în iarna, anuntând transferul lui Gabriel Torje la Dinamo. Ei bine, „transplantul” a fost unul reusit. Duminica seara, în derbiul rundei cu numarul 30 din Liga I, „inima Banatului” a batut pentru prima data cu adevarat. Tare de tot. Pâna în vinclul portii Unirii Urziceni. Din pacate pentru dinamovisti, pe teren a existat si centralul Sebastian Coltescu.

Echipa lui Dan Petrescu venise în Capitala cu gânduri mari. Obiectivul era unul clar – cele trei puncte puse în joc. Aranjati foarte bine în teren de fostul component al “Generatiei de Aur”, ialomitenii au început mai bine partida, australianul Jacob Burns sutând periculos, peste poarta lui Lobont, în chiar minutul doi. „Câinii” si-au aratat coltii prin Adrian Cristea si Florin Bratu, dar lovitura libera executata de primul în minutul 18 si cursa celui de-al doilea din minutul 22 au ramas fara rezultat pe tabela. Pâna la pauza, nu s-a mai consemnat decât o singura ocazie, în minutul 45, când Onofras a sutat bine, din lovitura libera, dar Bogdan Lobont s-a arcuit si a trimis în corner.

Repriza secunda a fost ceva mai animata. Introdus în teren de Cornel Talnar, Zicu a schimbat fata meciului. În minutul 50, a centrat de pe dreapta, dar Danciulescu a reluat peste. Dupa alte 12 minute, i-a pasat lui Cristea, însa sutul ex-ieseanului s-a dus telefonat si Arlauskis a retinut fara probleme.

Partida s-a jucat practic în ultimele zece minute. În minutul 80, nou-intratul Gabi Torje executa perfect o lovitura libera, fix în vinclul portii ialomitene si deschide scorul. „Câinii” se gândeau deja la cele trei puncte. Si le-ar fi obtinut daca centralul Coltescu nu s-ar fi pacalit la patrunderea lui Bogdan Stancu din minutul 90. Penalti pentru oaspeti, total injust acordat, acelasi Stancu îl executa pe Lobont si Unirea reuseste un punct nesperat.

Dinamo: Lobont – Blay, Moti, Izvoranu, Musat – Margaritescu – Ad. Cristea (Torje, 73), C. Munteanu (Ropotan, 84), Bostina (Zicu, 46) – Fl. Bratu, Danciulescu. Antrenor: Cornel Talnar.

Unirea: Arlauskis – E. Nicu, Galamaz (L. Balint, 71), D. Munteanu, Brandan – Mara, R. Gomes, Burns (Stancu, 81), Cr. Constantin (Paduretu, 59) – Onofras – Bilasco. Antrenor: Dan Petrescu. 

“U” Cluj – Gloria Buzau 1 – 2

Învinsi categoric de Steaua în Ghencea, “Sepcile Rosii” îsi jucau ultima sansa de a ramâne în Liga I în meciul cu una dintre contracandidatele la retrogradare, Gloria Buzau. Din pacate pentru ei, clujenii au fost învinsi, scor 1-2, printr-un gol marcat în ultimele secunde ale meciului de unul dintre nenumaratii jucatori ai Stelei, Eric Bicfalvi.

Desi atmosfera din tribune a fost mai degraba una ostila decât prietenoasa, Universitatea a început mai bine întâlnirea si Dorin Goga a fost la un pas sa deschida scorul în minutul 9. Cei care aveau sa treaca în avantaj pe tabela aveau sa fie însa oaspetii. La faza imediat urmatoare ratarii lui Goga, Claudiu Ionescu reuseste o patrundere senzationala pe flancul drept, paseaza în careu pentru Iovita, care profita de o greseala de plasament a defensivei adverse si introduce mingea, din opt metri, în poarta lui Merlier.

Ambitiosi, clujenii aveau sa reia atacurile. Silvasan în minutul 13 si acelasi Goga zece minute mai târziu s-au demonstrat însa ineficienti în fata portii, ratând doua ocazii mari de a marca. Egalarea avea sa vina însa în minutul 38: Gigel Coman a centrat în careu, Goga a reluat slab cu capul, dar mingea a ajuns la Nemanja Jovanovic, care l-a învins pe Minca, sutând plasat pe lânga ex-rapidist. Mai mult, gazdele au fost chiar aproape de a intra în avantaj la cabine, dar fundasul Cordos a ratat incredibil în minutul 41, trimitând peste poarta din doar trei metri.

În minutul 49, Claudiu Ionescu si-a încercat si el norocul. A executat bine o lovitura libera, dar Merlier a retinut, în doi timpi. La poarta cealalta, Dorin Goga si-a aratat din nou coltii în minutul 55, dar transversala s-a opus golului de 2-1. Finalul de partida avea sa apartina însa oaspetilor. Iovita suteaza în minutul 73 peste poarta, trecând pe lânga realizarea „dublei”, iar colegul Alin Litu îl imita doua minute mai târziu. Acelasi Litu a ratat incredibil cu doar un minut ramas din timpul regulamentar când, scapat singur-singurel cu Merlier, s-a complicat, si-a prelungit mingea si i-a permis belgianului sa retina. Cu toate acestea, buzoienii aveau sa plece cu toate punctele din “Moina”. Jucatorul asemuit în dese rânduri cu Marius Lacatus, Eric Bicfalvi, a decis partida în ultimele secunde de joc, înscriind frumos, dintr-un sut plasat la coltul lung. Scor final 1-2 si, în timp ce gazdele au terminat partida în genunchi, fiind ca si retrogradate, buzoienii se pot considera norocosi, câstigând a doua partida consecutiva chiar înainte de ultimul fluier al arbitrului.  
U Cluj: Merlier – S. Radoi (Bad, 63), Cordos, Bilica, Dancia – Silvasan (Budean, 79), Boudarene, Bundea, G. Coman (Savu, 67) – Goga, N. Jovanovic. Antrenor: Alpar Meszaros.

Gloria: Minca – Nejneru (Jozic, 42), Tudose, Ninu, Dino Eze – Paleacu (Doicaru, 60), Vlaicu, Cl. Ionescu, Iovita – Litu, Nunes (Bicfalvi, 71). Antrenor: Stefan Stoica.

Dacia Mioveni – Farul Constanta 2 – 3

Despartite de un punct si de „linie”, Dacia si Farul s-au întâlnit duminica dupa-amiaza la Mioveni, într-unul din derbiurile retrogradarii propuse de Liga I în aceste ultime etape. Din pacate pentru elevii lui Sorin Cârtu, constantenii au reusit sa se impuna, scor 3-2, si sa se distanteze la patru puncte în clasament.

Cum ambele echipe tinteau victoria, partida a fost una extrem de spectaculoasa. Dupa un sfert de ora de joc, tabela arata deja 1-1. Robert Neagoe reusise sa deschida scorul în chiar minutul 3, printr-un sut plasat care a atins bara înainte de a intra în poarta, pentru ca tânarul Eugen Nae sa restabileasca egalitatea în minutul 15, dupa o centrare a lui Gerlem. Mai mult, „rechinii” aveau sa între în avantaj la cabine, dupa ce Gosic a reusit sa marcheze primul sau gol în Liga I, în minutul 27. Spectacolul a continuat si dupa pauza. În cautarea egalarii, Dacia a apasat pedala de acceleratie si a marcat în minutul 62, când Cristi Bratu l-a învins pe Curca din zece metri. Soarta partidei avea sa fie decisa dupa alte cinci minute. Pasator la primele doua goluri ale formatiei sale, Gerlem avea sa aduca toate punctele pe Litoral, înscriind cu o frumoasa lovitura de cap, la coltul lung, si stabilind totodata scorul final al întâlnirii: 3-2 pentru oaspeti.

Dacia: Stanca – Ghindeanu (Chihaia, 78), M. Olteanu (Murgan, 59), Daouda, I. Baicu – Balauru, Frasineanu, A. Neagoe (Pol, 36), R. Neagoe – Cr. Bratu, I. Savu. Antrenor: Sorin Cârtu.  
Farul: Curca – Farmache, I. Barbu, Schiopu, Maxim – Patrascu, M. Nae, Teekloh, Voiculet – Gosic (Chico, 46), Gerlem (Pacuraru, 82). Antrenor: Ion Marin.


Intră acum și în grupul de