IPJ Suceava: Circulația pe sensul opus de mers, viteza și traversarea neregulamentară, principalele cauze ale accidentelor de pe DN 29


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava arată într-o informare transmisă la solicitarea Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava că în anul 2016 pe DN 29, s-au produs 35 accidente rutiere din care 14 grave, soldate cu șapte persoane decedate, nouă rănite grav și 34 rănite ușor.

 

Astfel, potrivit statisticii Poliției Județene Suceava, pe raza comunei Dumbrăveni s-au înregistrat anul trecut 26 de accidente cu victime, din care șapte grave, soldate cu patru persoane decedate, cinci rănite grav  și 33 rănite ușor, din care pe DN 29 din comuna Dumbrăveni, s-au produs 18 accidente rutiere, din care 6 grave, soldate cu patru persoane decedate  și 22 rănite ușor.

Principala cauză a accidentelor rutiere cu consecințe  grave, produse pe DN 29 este circulația  pe sensul opus de mers, ce a condus la producerea a șase evenimente rutiere, soldate cu un mort, patru răniți grav și zece răniți ușor.

O altă cauză este viteza neadaptată, fiind înregistrate cinci accidente de circulație, soldate cu trei morți, un rănit grav și patru răniți ușor.

Traversarea  neregulamentară  a pietonilor a produs patru accidente rutiere, soldate cu un mort, doi răniți grav și două persoane rănite ușor.

Printre alte cauze sunt neacordarea priorității pietonilor sau efectuarea de depășiri neregulamentare.

Poliția Județeană Suceava mai arată că în primele trei luni ale anului 2017 pe DN 29, s-au produs trei accidente rutiere ușoare, soldate cu  nouă persoane rănite ușor, iar pe raza comunei Dumbrăveni pe drumuri naționale și județene s-au înregistrat 6 accidente rutiere cu victime, din care două grave, ambele pe drumuri județene, soldate cu un decedat, două persoane rănite grav și nouă persoane rănite ușor.

Pentru reducerea numărului de accidente în comuna Dumbrăveni, conducerea IPJ Suceava a decis repartizarea unui aparat radar Poliției orașului Salcea, subunitate care acționeaza cu polițiști din subordine pe DN 29, pe cele două schimburi, dar și planificarea în permanență a unui echipaj din cadrul Serviciului sau a Biroului Rutier Suceava care să acționeze pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere pe acest segment de drum.

În urma măsurilor întreprinse, de la începutul acestui an, numărul accidentelor grave pe DN 29 a fost redus, notează IPJ Suceava într-o infromare transmisă ATOP Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de