Flutur: Am finalizat procedura pentru aducerea Luminii Sfinte pe Aeroportul Suceava


Intră acum și în grupul de

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa.

”Suntem la a IX-a editie a programului Pastele in Bucovina.

Duminica, la Moldovita, vom avea Festivalul Oualor Incondeiate. In Saptamana Patimilor, vor fi iarasi multe evenimente.

Am finalizat procedura pentru aducerea Luminii Sfinte pe Aeroportul Suceava, impreuna cu Arhiepiscopia si cu sprijinul Fly Club Bucovina.

Un avion de mici dimendiuni va merge cu doi preoti la Bucuresti si va aduce la Suceava Sfanta Lumina, iar Arhiepiscopia va organiza distributia pe parohii.

Incepand cu ora 19.30, asteptam in seara de Inviere sa vina de la Bucuresti Sfanta Lumina.

Duminica de Paste va fi Concertul de clopote si de toaca in centrul Sucevei, va incepe la pranz. Vor fi si cateva formatii care vor activa.

Urmeaza ca de Paste sa avem evenimente si in judet, Concurs de ciocnit oua la Sucevita.

Dupa Paste, vom deschide cu cateva evenimente, cu balurile gospodarilor. Centrul Cultural e implicat in aceasta actiune.

Incercam sa ne organizam cu primariile si ceilalti parteneri. Gradul de ocupare a pensiunilor turistice este la Dorna de 70%, Vama – 85 %, Humor- 87 %, Putna – 90%.

Ne pregatim cu tot ce se poate pentru repararea drumurilor. Am chemat pe cei de la Drumurile Nationale ca sa incepem plombarile. Noi, CJ, deja facem asta.

Pe 14 mai, va avea loc Hora Bucovinei, in tabara de la Bucsoaia. Inceputurile imi apartin pentru acest eveniment. Va fi un concept nou anul asta. Depindem de vreme pentru ca la inceputul lunii mai suntem plecati la Augsburg pentru evenimentele consacrate la 20 de ani de colaborare.

Nu am finalizat Programul Stefanian, dar suntem avansati cu discutiile. Va incepe pe 24 iunie, de Sanziene, si se va termina cu un pelerinaj la Putna.

Pentru Paste, impreuna cu Primaria Suceava, pregatim Targul de Paste din centrul orasului si noi, CJ, suntem parteneri la acest program.

Scopul e sa aducem cat mai multi vizitatori la Suceava. In primele trei luni, au fost 26.000 de vizitatori la muzee si la Cetate. Cei mai multi au fost la Cetate. Pentru noi e bine.

O echipa formata din managerii de la Aeroportul Suceava va merge intre 23-25 aprilie la acel Forum al rutei europene care va avea loc la Belfast.

Interesul nostru e sa avem contacte cat mai multe si sa deschidem aeroportul spre Europa si spre lume.

La Hora Bucovinei nu mai vrem sa fie un spectacol, ci vrem sa fie intre oameni petrecerea  si sa participe toti. Vor fi si cateva scene.”


Intră acum și în grupul de