Conducerea Aeroportului Suceava participă la Belfast la un forum european al rutelor aeriene. Flutur: Intenția este de a deschide noi rute pentru care primim solicitări


Intră acum și în grupul de

O echipă formată din directorul general al Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța și directorul de marketing, Cristian Cocuz, vor participa în perioada 23-25 aprilie la Forumul Rutelor Europene care se organizează în acest an la Belfast.

Flutur a spus că la acest forum, cel mai mare eveniment de rute regionale din Europa, se întâlnesc o gamă largă de companii aeriene europene, inclusiv cele low-cost, aeroporturi, transportatori aerieni din toate regiunile Europei.

La forum participă peste o sută de companii aeriene, peste 300 de reprezentanți ai aeroporturilor, mai mult de 50 de companii de turism, fiind deja stabilite deja peste 4800 de întâlniri între aceștia.

„Interesul nostru este să avem contacte cu cât mai multe companii, să facem reclamă aeroportului și să ne extindem spre Europa și spre lume în continuare”, a spus Flutur.

Întrebat de News Bucovina despre intențiile reprezentanților aeroportului Suceava, Flutur a răspuns că  discuțiile vor viza deschiderea de noi rute aeriene spre destinații pentru care au fost formulate deja numeroase cereri de locuitorii din zonă sau cei care se află la muncă în țări europene.

”În demersurile noastre ținem în primul rând cont de solicitările pe care le primim”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava a mai anunțat că Aeroportul Suceava va organiza în perioada 11-12 mai un forum al Asociației Aeroporturilor din România privind situația aeroporturilor din țară, legate de problemele economice, comerciale sau de achiziții.

Zeci de suceveni au transmis, prin comentarii postate pe site-ul News Bucovina că doresc deschiderea de  curse spre diverse destinații din Europa, cele mai multe fiind pentru Torino, Bruxelles și Dublin, dar și spre destinații din Spania, Germania sau Franța.(N.B.)


Intră acum și în grupul de