Cursul intensiv Erasmus – un succes


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, în perioada 7-18 aprilie 2008, s-a desfasurat cursul intensiv Erasmus IP finantat de UE prin Life Learning Programme, la care au participat  26 de studenti din Finlanda, Italia, Ungaria, Bulgaria si România, precum si profesori si experti din aceleasi tari.

Potrivit conf. univ. dr. Carmen Nastase – Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, proiectul se desfasoara în trei stagii: stagiul I – Studentii trebuie sa pregateasca o cercetare, un studiu de caz din tara de origine, un exemplu real în care ar putea aplica inovatia; stagiul II – Cursul intensiv care a avut loc la Suceava, în perioada 7-18 aprilie 2008, când pe parcursul a 10 zile, studentii au primit informatii teoretice prin cursuri si expuneri sustinute de lectori sau experti din România, dar si din strainatate, vizite de lucru la companii inovative din Suceava: Betty Ice, Conacul Domnesc, Doxar Grup, vizite de documentare la institutii cu rol strategic: Camera de Comert Industrie si Agricultura din Suceava, Primaria Suceava, Primaria Sucevita; stagiul III – încheierea raportului final care va fi trimis coordonatorului proiectului în trei saptamâni dupa finalizarea cursului intensiv.

În cadrul cursului intensiv, studentii au fost împartiti în cinci grupe de lucru, pe domenii de interes diferite, cel putin câte un student din fiecare tara cu studii de caz asemanatoare si care au trebuit sa prezinte la sfârsitul celor 10 zile intensive, un studiu de caz comun pe baza informatiilor teoretice primite si a vizitelor de documentare.

Conf. univ. dr. Carmen Nastase, Secretar Stiintific al FSEAP si Project Manager Enterprise level Innovation tool-box in European peripheral areas – Inno-Tools, se declara multumita ca s-a reusit obtinerea finantarii acestui proiect si a precizat ca este mândra ca a reusit realizarea unui eveniment de aceasta anvergura la Suceava. „Sunt convinsa ca participantii la proiect vor aplica lucrurile învatate în propriile studii de caz si vor fi si vectori de diseminare a informatiilor inovationale în mediul în care activeaza. De asemenea, doresc sa multumesc doamnei Decan prof. univ. dr. Elena Hlaciuc, pentru deosebitul sprijin organizatoric acordat, cu ajutorul careia am putut sa ne îndeplinim obiectivele proiectului, printre care enumeram: o cunoastere mai buna a competitivitatii, inovatiei si proceselor de antreprenoriat în zonele periferice ale Europei, crearea unor instrumente practice pentru inovatie, adaptate pentru zone, sectoare si firme care, de obicei, nu au un rol important în procesele de inovare; dezvoltarea competentelor studentilor de a introduce inovatia  si instrumentele inovative în mediul lor de lucru; dezvoltarea abilitatilor studentilor pentru a gândi si lucra într-un context international si pentru a învata din experienta altora”, a mai mentionat conf. univ. dr. Carmen Nastase.

La finalul cursului, atât studentii, cât si profesorii s-au declarat multumiti de modul cum s-a derulat actiunea.


Intră acum și în grupul de