Burse lunare pentru doctoranzi de 1.450 de lei sau de 1.680 de lei valabile începând cu semestrul al II-lea, anunță USV


Intră acum și în grupul de

Noi cuantumuri ale burselor pentru doctoranzi au fost stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale începând cu semestrul al II-lea al anului universitar în curs, şi sunt cuprinse între 1450 lei/lună pentru anii I şi II de studiu şi 1680 de lei/luna pentru anii III şi IV de studiu.

Potrivit unui comunicat de presă al USV, studenţii Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava beneficiază, începând cu semestrul al II-lea, de un nou Regulament cadru privind acordarea burselor şi a altor forme de sprijin social, care a fost aprobat de Senatul instituţiei academice.

“Acesta face referire la criteriile, tipurile de burse și cuantumurile acestora, valabile pentru studenții de la ciclurile universitare de licență și masterat: burse pentru stimularea performanței, burse sociale, burse sociale ocazionale, bursa de excelență „Ștefan cel Mare”, burse speciale de performanță, burse pentru stagii universitare și postuniversitare, precum și alte tipuri de burse speciale sau forme de sprijin financiar”, se precizează în comunicatul USV.

Sursa citată menţionează că MEN a stabilit noi cuantumuri ale burselor pentru studenții din ciclul universitar de doctorat, modificările fiind transmise universităților printr-o Notă.

Astfel, doctoranzii din anul I şi II de studii vor beneficia de bursă în valoare de 1450 lei/lună, iar cei din anul III şi IV de studii de bursă în cuantum de 1680 lei/lună, aceste noi cuantumuri ale burselor fiind valabile de la începutul semestrului al II-lea al anului universitar 2016/2017.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de