Un sportiv dornean, campion național la cros la proba de șase kilometri. El speră să ajungă la Campionatul Mondial din Kenya

Un sportiv dornean, Claudiu Daniel Mihăescu, a devenit campion național de cros la proba de șase kilometri, iar la aceeași competiție, dorneanca Denisa Kore a obținut rezultate foarte bune.

Antrenorul Cristian Pârsteac din cadrul CSM Dorna, a declarat că în Pădurea Rediu din municipiu Botosani  s-a desfășurat o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Cros, competiţie destinată juniorilor II şi III şi copiilor I, II şi III.

Evenimentul  a fost organizat de Federaţia Română de Atletism, împreună cu Asociaţia Judeţeană de Atletism şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tinere și  a reunit la start 580 de participanţi cu vârste cuprinse între şapte şi 16 ani, legitimaţi la cluburi de profil din toată ţara, care s-au luptat pentru a-şi trece în palmares un loc pe podium la ediţia din acest an.

De la CSM Dorna din Vatra-Dornei club structurat de Primaria Municipiului Vatra -Dornei la proba de 6 kilometri la categoria juniori 2 titlul de Campion Național a revenit sportivului dornean Claudiu Daniel Mihăescu, iar o alta medalie a fost obținută la categoria fete 3 în proba de 1000 de metri de Denisa Kore, iar  în proba pe echipe la categoria junior 2 băieți a sosit pe locul 4 foarte aproape de medalia de bronz.

La finalul competiției, antrenorul Cristian Prâsneac a declarat că este încântat de rezultatul obtinut de Claudiu Daniel Mihăescu, respective obținerea titlului de campion național.

„Am făcut în luna februarie și martie o încărcătură în mulți kilometri și sperăm în baremul pentru Campionatul Mondial de juniori 2 din Kenya și să ajungem în finală”, a spus Prâsneac.

El a mulțumit conducerii Primăriei Vatra Dornei pentru sprijin în demersurile sale.(N.B.)