Dorneanul care a furat în Portugalia automat de țigări, va executa 3 ani de închisoare în România, a decis Curtea de Apel Suceava


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, ca un dornean care a fost condamnat în Portugalia la trei ani de închisoare pentru furt să execute pedeapsa în România.

Cătălin Leahu, a fost condamnat în februarie 2015 de Judecătoria din Circumscripția Judiciară Beja, Secţia Competenţe Generale din Almodovar – Portugalia, definitivă şi executorie la data de 25 februarie 2016, la trei ani de închisoare pentru furt calificat.

Împotriva dorneanului a fost emis de autoritățile portugheze un mandat de arestare european în data de 13 ianuarie 2017, iar acesta a fost reținut în 17 februarie și apoi arestat.

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, să admită sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, de recunoaştere şi punerea în executare a sentinţei penale pronunţată de instanța portugheză.

„Dispune executarea de către persoana condamnată Leahu Cătălin a pedepsei de 3 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală mai sus menţionată, într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsa de 3 ani închisoare perioada reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 17.02.2017, la zi”, se arată în decizia Curții de Apel Suceava.

Totodată, instanța menţine arestarea provizorie a lui Leahu până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, dar nu mai târziu de 30 zile.

Decizia poate fi contestată în termen de cinci zile de la pronunțare.

Cătălin Leahu a fost condamat la trei ani de închisoare pentru că a furat împreună cu un complice un automat de ţigări evaluat la 1500 de euro cu pachete de țigări în interior în valoare de 900 de euro.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de