Dorneanul care a furat în Portugalia automat de țigări, va executa 3 ani de închisoare în România, a decis Curtea de Apel Suceava

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, ca un dornean care a fost condamnat în Portugalia la trei ani de închisoare pentru furt să execute pedeapsa în România.

Cătălin Leahu, a fost condamnat în februarie 2015 de Judecătoria din Circumscripția Judiciară Beja, Secţia Competenţe Generale din Almodovar – Portugalia, definitivă şi executorie la data de 25 februarie 2016, la trei ani de închisoare pentru furt calificat.

Împotriva dorneanului a fost emis de autoritățile portugheze un mandat de arestare european în data de 13 ianuarie 2017, iar acesta a fost reținut în 17 februarie și apoi arestat.

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, să admită sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, de recunoaştere şi punerea în executare a sentinţei penale pronunţată de instanța portugheză.

„Dispune executarea de către persoana condamnată Leahu Cătălin a pedepsei de 3 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală mai sus menţionată, într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsa de 3 ani închisoare perioada reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 17.02.2017, la zi”, se arată în decizia Curții de Apel Suceava.

Totodată, instanța menţine arestarea provizorie a lui Leahu până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, dar nu mai târziu de 30 zile.

Decizia poate fi contestată în termen de cinci zile de la pronunțare.

Cătălin Leahu a fost condamat la trei ani de închisoare pentru că a furat împreună cu un complice un automat de ţigări evaluat la 1500 de euro cu pachete de țigări în interior în valoare de 900 de euro.(N.B.)