Consiliul Județean Suceava serbează 25 de ani de la înființare , manifestare la care vor fi invitați toți consilierii județeni din cele șase mandate


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava, înființat pentru prima  dată în urma alegerilor locale din anul 1992, va serba în data de 25 aprilie, împlinirea a 25 de ani de la înființare, la manifestare urmând să fie invitați toți consilierii județeni din cele șase mandate din perioada 1992 și până în prezent.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că în data de 25 aprilie va fi organizată o ședință festivă a Consiliului Judeţean Suceava, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la constituire.

Vor fi invitați toți cei care au făcut parte din Consiliul Judeţean Suceava în cele șase mandate, iar ședința va avea loc în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ, a spus Flutur.

El a menționat că după ședință vor fi vizitate mai multe obiective unde au fost derulate proiecte ale Consiliului Judeţean Suceava, respectiv Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei sau Aeroportul Suceava.

Consiliul Județean Suceava s-a înființat în urma alegerilor locale din 1992, iar la acea dată consilierii județeni au fost aleși prin vot indirect, al consilierilor locali.

Primul președinte al Consiliului Județean Suceava a fost Constantin Sofroni, în perioada 1992-1996, mandat în care instituția a avut trei vicepreședinți, respectiv Mihai Grozavu, Vasile Ilie și Gavril Mîrza.

Conducerea CJ Suceava a fost deținută în perioada 1996-2008 de Gavril Mîrza, iar din 2008 până în 2012, președinte al Consiliului Județean Suceava a fost Gheorghe Flutur.

În mandatul 2012-2016 președinte al Consiliului Județean Suceava a fost actualul deputat Cătălin Nechifor, iar în urma alegerilor din 2016, Gheorghe Flutur a fost ales din nou președinte al instituției pentru un mandat de patru ani.(N.B.)


Intră acum și în grupul de